FCC-Segell-banner4
La consellera Àngels Ponsa amb RCR i MiAS al Centre Pompidou

Notícies

La consellera Àngels Ponsa amb RCR i MiAS al Centre Pompidou

bonart - 27/10/20
Baner_Esteva_Bonart_360x356Baner_OscarTusquets_Bonart_360x356_v2
La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha mantingut una trobada amb membres de l'equip directiu del Centre Pompidou de París, amb qui ha visitat la col·lecció de RCR Arquitectes —premi Pritzker 2017— i MiAS Arquitectes, que acull el museu francès. La consellera Ponsa ha destacat la importància que la creació catalana sigui reconeguda al món. "L'exposició i l'ingrés a la col·lecció permanent d'un museu de referència mundial com el Pompidou són fets històrics que situen el país al món. No podíem deixar d'acompanyar RCR i MiAS Arquitectes un dia com avui", ha afirmat. La consellera de Cultura, que ha participat en una trobada amb el director del Centre Pompidou, Bernard Blistène, que ha qualificat com a "molt profitosa", ha volgut destacar la funció de la cultura com a "antídot als fonamentalismes" i "bàlsam en aquests temps de pandèmia".

El Centre Pompidou à Paris mostra des de mitjan setembre, i durant vuit mesos, una col·lecció de 73 esbossos i 10 maquetes de RCR Arquitectes, que formen part de la col·lecció permanent d'arquitectura del museu. Les obres es podran visitar a la sala 28 de la 4a planta. A la sala 29, MiAS Arquitectes exposarà 42 maquetes, 14 dibuixos i 18 gravats que també entraran a formar part de la Col·lecció Permanent del Museu.

Aquest projecte destaca la ferma aposta del Pompidou pels creadors del Museu Soulages, a Rodez, que va començar ja fa uns quants anys, amb la voluntat de tenir obra de RCR Arquitectes a la col·lecció d'arquitectura del Centre. L'Institut Ramon Llull col·labora en la mostra.

La trajectòria de l'equip RCR ha sigut especialment reconeguda a França: Chevalier & Officier Ordre des arts et des lettres 2008, 2014, l'Académie d'Architecture va concedir la Medalla d'Or a Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta el 2015, preconitzant el Premi Pritzker el 2017, i que els va nombrar membres estrangers el passat 20 de febrer.

D'altra banda, el Centre Pompidou à Paris també fa un reconeixement a la trajectòria de l'estudi MiAS per la seva rellevància internacional amb una sala monogràfica. En aquesta mostra, es fa públic el material més personal del procés de disseny d'alguns dels projectes més emblemàtics de l'estudi. Es tracta dels primers esbossos i maquetes en filferro, on es descobreixen les condicions de la seva arquitectura. Destaquen les maquetes i dibuixos d'alguns dels projectes més premiats, com la Seu d'iGuzzini Illuminazione HQ, el 22@Plug-in Building, el Mercat de la Barceloneta, l'edifici residencial Torrebaró o la seu d'Andorra Telecom. La mostra s'acompanya d'una projecció audiovisual que explica el procés de conceptualització i disseny dels projectes exposats, i d'altres audiovisuals que il·lustren el total de l'obra construïda, com si es tractés d'un únic projecte.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-