818x68-Bonart-IA

Exposicions

"Gala Salvador Dalí, una habitació pròpia a Púbol" arriba al MNAC

\
bonart barcelona - 06/07/18
El Museu Nacional d'Art de Catalunya, Parc de Montjuïc de Barcelona, presenta del 6 de juny al 14 d’octubre l’exposició Gala Salvador Dalí, una habitació pròpia a Púbol, organitzada conjuntament pel Museu Nacional d’Art de Catalunya i la Fundació Gala-Salvador Dalí.

La mostra aplega més de 300 pintures, dibuixos, fotografies i documents i és la primera gran exposició internacional dedicada a Gala, musa, creadora i una figura clau de les avantguardes del segle xx.

Helena Dmitrievna Diakonova, Gala, (Kazán, 1894 – Portlligat, 1982) és, sens dubte, un personatge clau de les avantguardes. Companya de Dalí i abans del poeta Paul Éluard, admirada unes vega- des, d’altres oblidada; si no, desacreditada, sense ella el taulell del joc surrealista apareix incomplet.

Els quadres de Max Ernst, les fotografies de Man Ray i Cecil Beaton i sobretot les obres de Salvador Dalí que es presenten a Barcelona són molt més que retrats: conformen un recorregut autobiogràfic a través del qual Gala va imaginar i crear la seva imatge en una especial performance “avant la lettre”.

La mostra descobreix una Gala que es camufla de musa mentre construeix el seu propi camí com a artista: escriu, realitza objectes surrealistes i decideix com vol presentar-se i representar-se, a més de convertir-se en essencial en el desenvolupament artístic de Dalí, amb qui conforma un tercer personat- ge que el pintor mateix admet amb una doble signatura: Gala Salvador Dalí.

A la imatge, André Caillet, "Gala portant el barret-sabata d’Elsa Schiaparelli inspirat en un disseny de Salvador Dalí", 1938. © Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres, 2018.
Revistes_Banner_300x250Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)

Et poden
Interessar
...