BannerFCC_Bonart
“Carne triste” de  Juan Carlos Batista al Casal Solleric

Exposicions

“Carne triste” de Juan Carlos Batista al Casal Solleric

bonart palma - 11/07/18
BONART_180x180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El Casal Solleric presenta, fins la 9 de setembre, Carne triste, de Juan Carlos Batista, un recorregut per la memòria històrica i per la decepció que produeix en l’artista la condició humana que es pot veure a la Planta Noble i està comissariada per Mercedes Estarellas.

El regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha destacat que a la mostra hi predomina “l’obra conceptual, amb una estètica particular ja que el creador ofereix una reflexió ombrívola de la condició humana i la memòria”. El regidor ha remarcat que Cultura ha apostat per “presentar propostes que unissin l’art contemporani amb una part social i una altra part de compromís amb la memòria històrica i col·lectiva universal.

Aquest projecte n’és un exemple i desgrana totes aquestes temàtiques”.  El projecte mostra una àmplia selecció de la producció escultòrica i fotogràfica de Juan Carlos Batista (Tenerife, 1960), reconegut artista de les Illes Canàries per la seva trajectòria. Aquesta iniciativa va començar amb una primera exposició,“Realidad casi humo”, que es va presentar a Canàries al Centro de Arte La Regenta l’any 2017. Un any després arriba al Casal Solleric i agafa una nova perspectiva, ja que l’artista ha afegit noves produccions.

“A la mostra xerro de la condició humana, de la vida erràtica que duem, i de com l’única escletxa que ens queda i que ens pot salvar són les dones”, ha  afirmat Batista. La Primera Guerra Mundial o la Guerra Civil espanyola conformen l’escenari de l’exposició, un escenari “que cerca enganar a l’espectador” mostrant paisatges que, en realitat, allò que representen són moments bèl·lics i que acaben essent desemmascarats. “Es pot parodiar la història a través de l’art, però la història no es pot modificar”, segons Batista

Et poden
Interessar
...