BannerFCC_Bonart
La Galeria Canals presenta \

Exposicions

La Galeria Canals presenta "Daniel Argimon. En el record"

bonart sant cugat del vallès - 12/07/18
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
De l'1 d'agost al 28 d'octubre del 2018 la Galeria Canals de Sant Cugat del Vallès presenta Daniel Argimon. En el record.

Daniel Argimon (Barcelona 1929 – 1996) és considerat un dels artistes més importants de la pintura informalista catalana. Els seus inicis se situen el 1952, quan comença a treballar de gravador i estampador al taller del seu avi, fet que li permet familiaritzar-se amb les tècniques d'un ofici artístic al qual sempre tindrà gran estima. Pintor i gravador. Becat pel govern francès (1965-1966) i per l'Institute of International Education, Nova York (1968). Va ampliar la seva formació de gravador a l'École des Beaux Arts de París i al The Pratt Center de Nova York. Va portar a terme una important tasca pedagògica a l'Escola d'Arts i Oficis de Barcelona. Ha estat un entusiasta animador cultural i un lluitador per als interessos de la professió artística, fundant diverses associacions en la defensa de l'artista. Va dirigir algunes pel·lícules.

És un dels artistes catalans destacats del segle xx. Des d'un primari expressionisme, adopta cada cop més un llenguatge informal, iniciant un procés de valoració de la matèria, que el porta a un informalisme expressionista. Les seves obres es troben a diferents museus i col·leccions d'Europa i d'Amèrica
Principals premis i reconeixements: Primer Premi Cercle Maillol, Barcelona (1965). Primer Premi "Peinture Internacionale Paris-Esone", París (1965). Premi Mini-Gravat, Cadaqués (1983). Premi Lassale d'Art, Barcelona (1985). Primer Accèssit I Biennal F. C. Barcelona (1985).

Museus i col·leccions (selecció): Museu de l'Empordà, Figueres (Alt Empordà). Museu d'Art Modern, Eivissa. Eureka College, Illinois (EUA). Staalliche Kunstamenlugen, Kassel (Alemanya). Ulmer Museums, Ulm (Alemanya). Museu Nacional de l'Estampa (Mèxic). Museu d'Art Modern (Mèxic). Museu de la Solidaritat Salvador Allende, Santiago de Xile. Musée Rigaud, Perpinyà (França). Museu Espanyol d'Art Contemporani, Madrid. Museu d'Art Contemporani, Sevilla. Biblioteca Nacional, Madrid. Museu de l'Alt Aragó, Osca. Museu d'Art Modern, Barcelona. Museu Víctor Balaguer, Vilanova i la Geltrú (El Garraf). Fons d'Art de la Generalitat de Catalunya. Fundació María Zambrano, Vélez (Màlaga).
Exposicions individuals: Entre 1960 i 1996, realitza 102 exposicions individuals a Suïssa, Espanya, Estats Units, Bèlgica, França, Mèxic, Alemanya, Itàlia, Beirut, Jordània, Holanda, en museus, galeries i centres culturals.

Et poden
Interessar
...