FCC-Segell-banner4
Els 40 anys d\'Incasòl al Palau Robert

Exposicions

Els 40 anys d'Incasòl al Palau Robert

bonart barcelona - 29/10/20
Banner-300x250_1Nial nou-180x178
El Palau Robert presenta l’exposició “INCASÒL 40. 40 anys, 40 raons”, coincidint amb el 40è aniversari de l’Institut Català del Sòl, per donar a conèixer què ha fet la institució i els projectes actuals i de futur. La mostra es pot visitar al Jardí a partir del 27 d’octubre.

L’exposició arriba en un moment crucial per al futur del nostre país i del nostre planeta, en la conjuntura actual marcada per la crisi de la covid-19, i aprofundeix necessàriament en els escenaris de canvi que es poden obrir en el futur. N’és el comissari l’arquitecte Roger Subirà, que ha comptat amb la col·laboració de tècnics de l’Institut per redactar-ne els continguts. Els grans assumptes del nostre temps, alguns d’àmbit local i altres d’afectació global, tenen el seu espai en els discursos temàtics de forma transversal: el canvi climàtic, l’escassetat de recursos, les desigualtats i la inclusió social, les tensions dels entorns urbans, l’envelliment demogràfic, l’abandonament dels territoris rurals i interiors i la cohesió territorial, la importància creixent del concepte de “paisatge”, les tensions polítiques i de desafecció –posant en relleu nous models de governança i participació–, la competitivitat de les ciutats i els territoris, la gestió urbana eficient, l’accés a l’habitatge, la protecció del patrimoni...

L’exposició consta de sis parts, que es corresponen amb els sis eixos de l’Agenda Urbana de Catalunya que impulsa el Govern de la Generalitat –amb el lideratge del Departament de Territori i Sostenibilitat i de la secretaria de l’Agenda Urbana i Territori– per tal d’implementar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de Nacions Unides amb què es pretén assolir un model de prosperitat compartida en un món sostenible.  A través dels 6 eixos s'expliquen 40 exemples (40 raons) de la tasca de l'INCASÒL: passada, present o futura. Dins d’aquest procés, l’Institut Català del Sòl s’està encarregant dels objectius de l’Agenda que tenen una dimensió urbana.

Els àmbit de l’exposició són:

Eix 1. Model urbà: salut i naturalització.

Eix 2. Habitatge assequible.

Eix 3. Ciutat inclusiva, reciclar la ciutat. Eix 4. Prosperitat i impuls econòmic

Eix 4. Prosperitat i impuls econòmic

Eix 5. Territori i paisatge.

Eix 6. Món local i participació.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells