M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
Arriba la 68 Festa del Càntir carregada d\'activitats

Notícies

Arriba la 68 Festa del Càntir carregada d'activitats

bonart argentona - 25/07/18
Baner_Fontcuberta_Bonart_360x356pxLa-Galeria-201602-recurs
El 4 d'agost de 2018 torna la Festa del Càntir, la festa més refrescant de l'any, amb les seves activitats relacionades amb l'aigua i els càntirs. Com cada 4 d'agost, per la diada de Sant Domènec, Argentona celebra la seva Festa Major i amb ella la Festa del Càntir amb activitats per a tots els públics relacionades amb el món del càntir, com la Posta i Benedicció del Càntir de l'any, l'Aixecada de càntirs i la seva esperada rèplica infantil, l'Aixecadeta, entre d'altres.

El càntir del 2018 és un disseny original dels arquitectes Joan Cruanyes i Carles Bassó amb la col·laboració de Pol Cruanyes, que li han posat el suggerent nom de càntirnplora, ja que parteix del concepte bàsic del càntir però amb la forma plana i rodona d'una cantimplora.

Per primera vegada el càntir de l'any tindrà dues versions, ja que està fet en negre i vermell, tot recuperant la complementarietat d'aquests dos colors ja aplicada al disseny gràfic i industrial durant els primers anys del segle XX.

Relacionem breument el programa d'activitats:
A les 7 h, a la Font de Sant Domènec: Posta dels càntirs de l'any. Col·labora Forn de llenya Can Moré
A les 10:30 h, a la Plaça de Vendre: Gran Xarbotada. Jocs infantils a l'entorn del Càntir, amb premis per a tots els participants. Organitza: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir. Col·labora: Frankfurt JJ

Paral·lelament a la plaça de Vendre: Aixecadeta de Càntirs, concurs infantil que emula el dels adults i que ja s'ha convertit en una activitat esperada pels més menuts. Categories masculina i femenina i premis per a tots els participants. Obligatori calçat esportiu. Inscripcions al museu: 93 797 21 52. Organitza: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir. Patrocinen: Tallers Barfla sl, Català Assegurances, Piscines Argentona, Enforma Socks, Forma't centre esportiu, Taller Julián, Mingo excavacions, CaixaBank, Bankia i NutriSport.

A les 11:45 h, a la Font de Sant Domènec l'alcalde d'Argentona renovarà el Vot de Poble fet per la vila ja des de mitjans de segle XVII.
Seguidament, a la Font de Sant Domènec Tradicional benedicció de les aigües de la font i dels càntirs de l'any i venda dels càntirs beneïts.
A les 12:30 h, a la Plaça de Vendre: Aixecada de càntirs. Des de 10 a 200 quilos. Categories masculina i femenina. Premis de 200 €, 100€ i 50€ + trofeu per als tres millors classificats en cada categoria. Inscripcions al museu: 93 797 21 52. Organitzen: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir. Patrocinen: Museu del Càntir, Tallers Barfla SL, Català Assegurances, Piscines Argentona, Enforma Socks i Forma't centre esportiu, Taller Julián, Mingo excavacions, CaixaBank, Bankia, NutriSport.

A la imatge, càntir del 2018, que es va presentar a la Fira de Ceràmica Argillà Argentona del 6 de juliol del 2018.

Et poden
Interessar
...