FCC-Segell-banner4
Olga Khokhlova, Bruce Nauman i Alexander Calder dialoguen amb Picasso

Notícies

Olga Khokhlova, Bruce Nauman i Alexander Calder dialoguen amb Picasso

bonart màlaga - 01/08/18
Eude, generic180x180 Banner-FERIARTE-A
El Museu Picasso Màlaga, al Palau de Buenavista del carrer San Agustín 8, presenta durant el 2019 tres noves exposicions dedicades a Olga Picasso, Bruce Nauman i Alexander Calder.

Olga Picasso es podrà veure del 26 de febrer al 2 de juny de 2019. Aquesta exposició aborda la relació de Picasso amb la seva primera esposa, Olga Khokhlova, posant en perspectiva la realització d'algunes de les grans obres de Picasso i reconstruint la producció de l'artista en el marc d'una història personal que transcorre paral·lela a una altra història política i social . Model per excel·lència del denominat període clàssic de Picasso, la figura reproduïda d'Olga anirà canviant -durant la convulsa Europa d'entreguerres- conforme es va deteriorant el vincle entre ells. Exposició organitzada pel Musée nacional Picasso-París i Fundació Almine i Bernard Ruiz-Picasso per a l'Art, Madrid, en col·laboració amb el Museu Estatal d'Arts Plàstiques A. S. Pushkin de Moscou, el Museu Picasso Màlaga i CaixaForum Madrid.

Bruce Nauman. Retrospectiva es presentarà durant l'estiu de 2019. Bruce Nauman (1941) és un artista nord-americà multimèdia que treballa activament des del passat segle i les seves innovadores aportacions giren entorn de la seva forma d'entendre l'art, més com una activitat o un procés que com una producció d'objectes. El cos humà és freqüentment el seu espai de reflexió i els seus treballs sellen les relacions que s'estableixen entre els objectes, l'espai que els envolta i qui els observa. Les referències a la música, la dansa, la literatura i la filosofia estan presents en les seves obres que generen en el espectador reactions associades a la provocació, el conflicte, la tensió, desorientació o angoixa. La seva ironia és patent en els jocs de paraules i en les relacions que s'estableixen entre públic, espai i obra d'art. L'exposició donarà compte de la varietat de tècniques que treballa: vídeos, escultures, instal·lacions, neons, estructures arquitectòniques, fotografies i dibuixos, entre uns altres.

Calder-Picasso es podrà veure del 24 de setembre de 2019 al 2 de febrer de 2020. Es tracta de la primera mostra al nostre país dedicada a explorar els vincles creatius entre aquests dos mestres moderns del segle XX: Alexander Calder (1898-1976) i Pablo Picasso (1881-1973). Ambos, de manera divergent, es van interessar a analitzar la paradoxa de la representació del buit - aquesta absència de matèria o d'imatge - i en conseqüència de canalitzar mecanismes emocionals de carencia o de relació entre subjectes i objectes artístics Organitzada en col·laboració amb el Museu Nacional Picasso París, Fundació Calder, Nova York i Fundació Almine i Bernard Ruiz-Picasso per a l'Art, Madrid.

A la imatge, Bruce Nauman, "Habitació groga (triangular)". © Cortesia de Solomon R. Arxius del Museu Guggenheim, Nova York © Bruce Nauman, VEGAP, Màlaga, 2018.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-