banner-elscatala-817x88px
Roby de Sitges: Els retrats a les samarretes del Terramar

Notícies

Roby de Sitges: Els retrats a les samarretes del Terramar

banner-elscatala-180x180pxBanner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat
Les samarretes de màniga curta s'han convertit en un suport pictòric viu. Mitjà de difusió de missatges publicitaris o de reivindicació social, vehicle de màrqueting i mitjà de protesta, més enllà de la peça de roba típica de l'estiu, les samarretes pintades són el reclam que atrau les mirades i provoca l'admiració, la sana enveja, el rebuig o la sorpresa de tots; qui la porta és manifesta i deixa ben clara la seva afinitat i predilecció, sense deixar ningú indiferent.

Roby de Sitges, creatiu total i multidisciplinari, ha estat un dels més actius participants en el Village d'artistes que durant tot el Festival Jardins de Terramar han mostrat les capacitats de les seves tècniques i art a través de la proposta Sitges DO (Denominació d'Origen) amb actuacions de dansa, música i pintura.

La pintura damunt la tela d'una samarreta pertany ja a una de les expressions més directes i pròpies de l'art popular; a través de la serigrafia es converteix en una obra d'art múltiple i seriada. La T-shirt és element identificatiu i producte de consum, però en la seva vessant artística pot ser elevat a la categoria d'objecte únic, com aquesta que retrata el cantant de Jazz Gregory Porter, guanyador de dos premis Gramy, que Roby va pintar amb aerògraf inspirant-se lliurement mentre escoltava les cançons del cantant que va passejar-se pels carrerons de la vila de Sitges.

Les actuacions dels artistes sitgetans com per exemple La Creació de la pintora Pilar Mena acompanyada al piano per David Guitar ha tingut el seu propi escenari, un espai entre les pinedes i els eucaliptus dels jardins de Terramar, una obra de jardineria noucentista no massa coneguda i que ara amb la renovació de l'hotel (ME Terramar) i aquest festival pren una nova embranzida.

La presència destacada de Modesto Caballero amb els seus quadres de textures mediterrànies permet un tast de la creativitat local en un context festiu i selecte. Jet Entertainment, promotora musical organitzadora del festival ha optat aquest any per un cartell excepcional amb músics internacionals i també han sabut incorporar el talent local dels creadors sitgetans a més d'una zona gastronòmica de Vilaplana i el restaurant Corners a càrrec de la xef Fina Puigdevall de Les Cols d'Olot.

Tot i la cancel·lació del concert de Joan Manel Serrat, per motius mèdics, resten encara les actuacions de Sergio Dalma, Gloria Gaynor, Diego el Cigala i la clausura amb James Rhodes, pianista de música clàssica. Els retrats de Roby damunt la tela de les samarretes marquen una fita d'aquest moment màgic i dolç que Sitges i les seves irradiacions estan vivint aquest estiu. Acosteu-s'hi amb la família per escoltar també a The Pinker Tones, Marc Parrot i Eva Armisén. I no us deixeu perdre el bosquet dels artistes sitgetans amb Modesto Caballero i Roby de Sitges, dos ambaixadors de l'art i la bohèmia sitgetana.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat