banner-elscatala-817x88px
Inauguració de \

Exposicions

Inauguració de "Madola. Vestigis" al Terracotta Museu

bonart la bisbal d'empordà - 05/08/18
banner web TA22_bonart_180x180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El dia 4 de juliol es va inaugurar amb un gran èxit de públic i de crítica l'exposició temporal “Madola. Vestigis”, en el Terracotta Museu de la Bisbal d'Empordà. Una mostra on es pot contemplar una sel·lecció de quinze grans peces d'una de les ceramistes catalanes i amb més prestigi internacional, Madola (Maria Àngels Domingo Laplana, Barcelona, 1944). Es tracta d'una ceramista d'una llarga trajectòria i una obra consolidada, una obra que destaca per la seva monumentalitat i sobrietat.

En l'acte inaugural varen assistir al voltant de 150 persones que ja han pogut gaudir de la mostra, que es pot visitar fins el 18 de novembre. L'acte va comptar amb la participació de Xavier Rocas, conservador del Terracotta Museu; Joan Miquel Llodrà, historiador de l'art i gran coneixedor de l'obra de Madola; de la pròpia artista, Madola; i de Lluís Sais i Puigdemont, alcalde de la Bisbal d’Empordà.

Entre les peces que han aixecat més interès destaca una sèrie de trenta-quatre pintures, cada una d'elles acompanyada d'un poema de l'escriptora i amiga de l'artista, Montse Assens; aquest muntatge es titula "Ostatges polítics" i és una peça en homenatge als als polítics catalans que es troben en situació de presó preventiva, o a l'exili.

L'acte es va tancat amb l'actuació del grup de jazz Guillem Payaró Jazz Quartet, un projecte de recent formació integrat per joves músics de jazz de l’escena empordanesa: Guillem Payaró (flauta travessera), Carlos Coronado (guitarra), Ferran Riembau (contrabaix) i Jordi Morell (bateria). El grup va oferir un recull de standards clàssics i melodies que han quedat gravades a les pàgines de la història del jazz.

Et poden
Interessar
...

Joan_Mateu_Banner