FCC-Segell-banner4
De l\'1 al 16 de setembre, Festival Internacional Visa pour l\'Image

Notícies

De l'1 al 16 de setembre, Festival Internacional Visa pour l'Image

bonart perpinyà - 10/08/18
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Gif_Viladot_180x180_2
De l’1 al 16 de setembre del 2018, Perpinyà serà escenari de la trentena edició del Festival Internacional Visa pour l’Image, un dels esdeveniments més destacats del món del fotoperiodisme. Jean-François Leroy, director general, escriu, parlant de la primera edició, que “ens remuntem fins a l’any 1989. Va ser tot molt improvisat, gairebé sense peus de foto, ni títols per a les exposcions. Però va ser un projecte ple d’entusiasme i de passió. Com oblidar les primeres nits al Palau dels Reis de Mallorca, amb les maleïdes diapositives que condensaven la humitat i creaven aurèoles sempre sorprenents...”. Referint-se a la idea inicial del Visa pour l’Image, Leroy considera que “no ha canviat: tornar a descobrir fotògrafs una mica oblidats, confirmar talents i permetre als joves fotògrafs donar-se a conèixer. Només cal mirar la llista de les 840 exposicions que hem realitzat fins ara per adonar-se de fins a quin punt ho hem canviat tant des del 1989”.
En l’edició d’enguany hi haurà vint-i-cinc exposicions, que es podran veure de l’1 al 16 de setembre, amb entrada gratuïta, de les 10 a les 20 h de cada dia. Del 17 al 21 de setembre, les exposicions romandran obertes prioritàriament per a grups escolars. A banda de les exposicions, el Visa pour l’Image organitza intercanvis, trobades, testimonis, a més dels premis que es concedeixen a protagonistes de l’actualitat gràfica. Totes les exposicions i activitats del Visa pour l’Image es poden trobar a www.visapourlimage.com
Per altra banda, cal dir que, com ha succeït en els darrers anys, la Diputació de Girona, a través de l’Inspai, també serà present al Visa pour l’Image del 2018. Ho farà de l’1 al 22 de setembre a la sala d’exposicions de la Médiathèque de Perpinyà. Hi presentarà el reportatge fotogràfic sobre un poblat de la sabana senegalesa, Nparanpare, realitzat pel fotògraf Daniel Casanovas i que va guanyar la setzena convocatòria de Joves Fotògraf(e)s de les comarques de Girona, que organitza la Diputació de Girona. L’exposició consta d’un conjunt de trenta fotografies en color per mitjà de les quals Daniel Casanovas –saltenc de 24 anys resident a Bescanó– construeix un discurs amb l’objectiu de canviar la idea preconcebuda que es té del continent africà, segons la qual “és una massa homogènia on tot són guerres, fam i tristesa”, i donar a conèixer l’“Àfrica de la felicitat”.

A les imatges, a dalt, Véronique de Viguerie. Iemen: la guerra que estem amagant al nord de Saada, Iemen, octubre del 2017. La regió de Rahban ha estat fortament afectada pels bombardejos aeris de la coalició dirigida pels saudites. © Véronique de Viguerie / L’Agència Verbatim de París Match. Visa pour l’Image. A sota, Daniel Casanovas.  Nparanpare. Noi amb una discapacitat mental fent espectacle enmig d’un dia de festa en què tenia lloc una lluita senegalesa (l’esport nacional). Inspai/Diputació de Girona.

Et poden
Interessar
...

817x68