banner-elscatala-817x88px
Sitges celebra el centenari del Palau de Maricel

Notícies

Sitges celebra el centenari del Palau de Maricel

bonart sitges - 22/08/18
Banner-Resonancias-180x180px_v1-catImpremta Pages - banner-180x178
Sitges celebra aquest any el centenari de Maricel amb un seguit d’activitats, la rehabilitació, restauració i museïtzació del Palau i una exposició que s’inaugurarà a la tardor i que explicarà la història i l’evolució del complex artístic des de l’adquisició de l’antic hospital de Sant Joan a càrrec de Charles Deering, la gran transformació realitzada per Miquel Utrillo i el creixement del conjunt. La mostra inclourà la publicació del llibre Maricel. Cent anys d’art i cultura a Sitges, l’obertura de nous itineraris guiats, la digitalització de tot el fons referent a Maricel, tallers escolars i actes culturals.
La commemoració del Centenari de Maricel actua sobre diversos eixos, sota la coordinació de la directora gerent del consorci del Patrimoni de Sitges, Vinyet Panella. La programació del Centenari de Maricel permet als museus de Sitges mantenir un intens calendari de celebracions.
La reforma estructural consisteix en una substancial millora integral de l’edifici, el seu ús públic i la protecció patrimonial. En aquest sentit, l’actuació preveu la restauració dels elements patrimonials, la rehabilitació de la façana i les cobertes, la redefinició d’entrades i de circulacions, la supressió de barreres arquitectòniques i la millora de circuits interns. Al mateix temps, les obres efectuaran una adequació museogràfica de l’edifici, que permetrà l’organització d’exposicions de format mitjà. D’aquesta manera, Sitges disposarà d’una sala de prestigi, convenientment adaptada per a exposicions de nivell. El 2016, per encabir l’exposició Ramon Casas, la moderitat anhelada, va ser necessari buidar el Museu de Maricel.
Maricel constitueix, des del seu inici, un dels exemples arquitectònics i artístics més característics del Noucentisme, tal com va reconèixer des de bon principi el crític d’art i museòleg Joaquim Folch i Torres.
L’any 2017, el Palau de Maricel va rebre més de 6.000 visites en les diferents propostes programades pel Consorci.

A la imatge, Miquel Utrillo dirigint les obres de construcció de Maricel (1915).

Et poden
Interessar
...

banner-pablito