BannerFCC_Bonart

Exposicions

Montserrat Viaplana presenta 'Des de dins' a Le Petit Atelier

Montserrat Viaplana presenta \'Des de dins\' a Le Petit Atelier
Eude, genericLa-Galeria-201602-recurs
bonart - lleida - 03/11/20
Del 7 al 25 de novembre la galeria Le Petit Atelier, del Carrer Amsterdam, 4 de Lleida presenta l'exposició Des de dins, de l'artista Montserrat Viaplana, mare del Mag Lari, que a propòsit d'aquesta mostra ha escrit: "Montserrat Viaplana pinta perquè li agrada. Li agrada molt. Potser el que més. Ha pintat de tot al llarg de la seva vida, bodegons, paisatges, figures femenines, i des de ja fa anys, abstraccions.
El que tenen en comú les diferents maneres de fer, de la seva llarga trajectòria, és precisament que sempre ho ha fet des de dins del seu univers. Ella pinta el què li surt en aquell moment. Potser planifica quin serà el següent pas, i mira de dissenyar cap a on navegarà en el següent quadre, però no és fins que arranca, que descobreix a quin port arribarà, perquè és aquella rauxa interna la que li mana el vaixell.
Una vegada, un home li va demanar si li podia fer un quadre amb colors que combinessin amb el paper pintat de les seves parets. La petició d'aquell bon senyor, tot i ser raonable, no és compatible amb la metodologia de la meva mare. Si li dius quins colors ha de fer servir, potser sí que ho podria fer, però ja no sortiria de dins, i llavors, ja no seria un quadre autènticament d'ella.
Quan mires un quadre seu, hi veus una força indomable, una tempesta de colors que si han de transmetre coses, no poden tenir paràmetres que en condicionin la ruta. La pintura de la meva mare és lliure i valenta, com ho és una balena que neda a les profunditats i de cop vol sortir a la superfície. Surt de dins i esclata en mil colors, textures i esquitxades. Ella és així, tot li surt de dins del cor. És tot amor, i la seva pintura n'és un exemple. És la meva mare, què voleu que us digui...".

Et poden
Interessar
...