FCC-Segell-banner4
El mar de Gerard Boyer arriba a Mecànic

Exposicions

El mar de Gerard Boyer arriba a Mecànic

bonart barcelona - 30/08/18
La-Galeria-201602-recursEude, generic
Mecànic, carrer Verntallat 30 de Barcelona presenta a partir del 12 de setembre Ser de La Cala del fotògraf de tarragoní Gerard Boyer. Mecànic presenta una instal·lació que intenta captar l’escència que amaga Ser de La Cala, i que pretén despertar les memòries més íntimes dels primers estius a la vora del mar.

Ser De La Cala és una història tant local com universal. És la infància d’una generació. És l’intent de retenir els records que s’encapsulen dins de cada carret, i la confusió que genera el límit entre record, percepció i l’ideal. Gerard Boyer aconsegueix engegar una màquina del temps directa a l’interior de cada un de nosaltres. Remou quelcom indescriptible a través del passat i del present. És per això, que Ser De La Cala és una història sense fi : l’evolució dels nostres paisatges anirà sempre lligada a l’evolució de les nostres vides.

Gerard Boyer (L’Ametlla de Mar, 1974) és un dels fotògrafs catalans que despunten en l’àmbit internacional. El projecte Ser De La Cala, ha estat un dels més exitosos, amb presència en reconeguts festivals de fotografia com PhotoEspaña’18 a Mejor Libro de Fotografía del Año, Athens Photo Festival Photobook Exhibition. (2018), a BasqueDokFestival 2018 o a Encontros Dai IMagen 2017 a Braga.

El lligam de l’autor i la localitat de l’Ametlla de Mar (La Cala) es traça en un recorregut desorganitzat entre espais públics i privats de la població. Entre fotografies actuals i vells àlbums de fotos, on el paisatge sempre és l’element destacat. Es respira el mar i l’arròs i els pins en cada imatge. Això és el que es vol transmetre també en aquesta exposició: les sensacions viscudes al retornar a un lloc familiar.

Per aquest motiu, Ser de la Cala serà tractada d’una manera diferent a les exposicions convencionals : Mecànic presenta una instal·lació que vol captar l’essència que amaga Ser De La Cala, i que pretén despertar les memòries més íntimes dels primers estius a la vora del mar. Peces d’autoria pròpia i les imatges apropiades que conformen el llibre que dona nom a l’exposició (publicat per Fuego Books), elements del paisatge transportats directament de La Cala a Mecànic i una peça audiovisual, amb la cançò «A la vida» de Maria Arnal i Marcel Bagés, ens guien per aquesta ruta del temps.

A la imatge, fotografies de Gerard Boyer.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68