FCC-Segell-banner4
El Museu Reina Sofia projecta \

Notícies

El Museu Reina Sofia projecta "Segona vegada" de Dora García

bonart madrid - 02/09/18
Nial nou-180x178Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
El Museu Reina Sofia projecta els dies 1 i 3 de setembre a les 19.00h la pel·lícula de l'artista Dora García, Segona vegada. La cinta es va alçar amb el Gran Premi en l'última edició del Festival Internacional de cinema de Marsella celebrada del 10 al 16 de juliol.

En el marc de la sèrie Intervals, en la qual es projecten pel·lícules recents sense distribució comercial, i coincidint amb el tancament de l'exposició monogràfica dedicada a Dora García (18 d'abril - 3 de setembre del 2018), el Reina Sofia presenta, a l'Auditori Sabatini del Museu, Segona Vegada, l'última pel·lícula de l'artista, en què explora la relació entre ficció i història i les formes d'aproximar-se la realitat des de l'escenificació, és a dir, els mecanismes de representació.

Segona Vegada és un llargmetratge construït a partir de quatre migmetratges -que poden mostrar-se com episodis separats o conformant una unitat-, en els quals el pensament de l'intel·lectual argentí Oscar Masotta (1930-1979), polifacètic i essencial en nombrosos fronts, funciona com a fil conductor. Masotta va introduir la psicoanàlisi lacaniana a Argentina, Mèxic i Espanya, va teoritzar sobre els mitjans de masses des de la semiologia i l'estructuralisme, va ser crític literari, impulsor de l'avantguarda argentina i marxista heterodox.

La seva primerenca desaparició i la seva constant marginalitat, motivada per l'heterodòxia de les seves teories i pel seu distanciament respecte a la figura dominant de l'intel·lectual orgànic, van relegar al desconeixement general i a la condició de mite entre artistes i especialistes. En els seus quatre episodis, Segona Vegada explora qui era i què representava Oscar Masotta, amb especial atenció a les estratègies de metaficció i reiteració.

A la imatge, fotograma de "Segona vegada" de Dora García.

Et poden
Interessar
...

728x90