Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

Mostra antològica sobre Ricard Terré a la Sala del Canal de Isabel II

Mostra antològica sobre Ricard Terré a la Sala del Canal de Isabel II
bonart madrid - 05/09/18
La Sala del Canal de Isabel II inaugura el 7 de setembre a les 20 h. una exposició antològica de Ricard Terré que consta de 119 fotografies en diferents formats.
La mostra, comissariada per la historiadora Laura Terré, recorre la trajectòria del fotògraf, membre del grup AFAL, la producció pot dividir-se en dos períodes diferenciats: de 1955 a 1969 i de 1982 a 2005. No obstant això ni el seu estil ni les seves motivacions van patir variació en el lapse de temps que va abandonar la fotografia. En el segon període Galícia és el territori de la cerca: les romeries ancestrals, les festes paganes i les processons de Setmana Santa que el van portar a creuar la ratlla de Portugal darrere de la seva autenticitat. Aquests llocs i aquesta gent el van animar a seguir experimentant la plàstica rotunda del blanc i negre així com l'expressió del que és humà a través dels éssers que li sortien al pas: nens de totes les classes socials, gent dels llogarets, joves embriagats en les festes, dones poderoses a la feina ... la seva obra també va observar els sentiments en els animals i els paisatges. La coses petites abandonades, la pèrdua de la fe i la solitud que això produeix, el retrat incisiu a curta distància dels éssers anònims, els fràgils, els diferents. Els rostres ocults per les màscares de carnaval, pels vels religiosos. La seva fotografia descobreix l'èxtasi en la pedra de les estàtues, allibera els gestos en la deformació física dels més febles.
Hi ha tres elements que s'imposen com a categories per agrupar les seves imatges, aparentment tan dispars i distants. Tres camins que es trenen en l'obra de Terré com en una cruïlla, sortint i entrant de les seves sèries i travessant els territoris fotografiats: el regnat dels nens, la celebració dels dies que corren cada un amb el seu afany, i la mort, aquesta presència ombrívola que cal conèixer.
Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px