970x250_appec2021
Aixa Portero presenta el seu projecte \

Notícies

Aixa Portero presenta el seu projecte "Les arrels del vol" a Bielorússia

bonart màlaga - 05/09/18
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWEude, generic
El Centre Nacional d'Art Contemporani de Minsk acull des del 10 de setembre la primera mostra d'una artista contemporània espanyola a Bielorússia. Aixa Portero serà l'encarregada d'obrir les relacions entre els dos països amb una exposició de pintures, escultures i instal·lacions.

Durant un mes, el seu projecte Les arrels del vol s'exposarà al principal museu del país dins el marc d'una col·laboració cultural entre els dos estats. Des de la inauguració de l'ambaixada a Madrid el passat mes de maig, l'interès pel desenvolupament de relacions de cooperació s'ha traduït en una especial atenció de l'ambaixada a l'àmbit cultural.

Les arrels del vol, l'exposició d'Aixa Portero recull els últims anys de treball de l'artista malaguenya en una selecció d'obres molt personal. Fernando Francés, director del CAC de Màlaga reflexionava així sobre la mostra: "L'última obra de Portero és conseqüència d'una marató amb obstacles, d'una batalla contra l'adversitat. Potser per aquest motiu que els seus poemes acumulin tanta intensitat que fan mal". I afegeix: "Cada dia més, començo a valorar de la mateixa manera i trobo a faltar que no es generalitzi aquesta satisfacció, als artistes que es comprometen amb la seva pròpia vida. Que opten per l'autobiografia en comptes de la crònica, en la seva obra."

"Estic segur que el projecte Bielorússia-Espanya: convergències serà de gran importància en la creació de relacions bilaterals entre les societats bielorussa i espanyola", assegura Ambaixador de Bielorússia a Espanya, l'Excel·lentíssim / a Senyor Pavel Latushka.

En diàleg amb l'obra d'Aixa Portero, s'inaugurarà l'exposició de l'artista bielorussa Elena Tolobova, titulada Petroli.

Et poden
Interessar
...