BannerFCC_Bonart

Notícies

La Fundació Setba porta l'Art Brut a La Model i La Nau Gaudí

La Fundació Setba porta l\'Art Brut a La Model i La Nau Gaudí
Eude, genericAA-bonart q
bonart - barcelona - 15/09/18
Fundació Setba, plaça Reial 10 de Barcelona, presenta L'art Irreductible. Miratges de l'Art Brut durant els mesos de novembre a desembre de 2018.  Aquesta gran exposició d'Art Brut, comissariada per Mery Cuesta, tindrà dos emplaçaments excepcionals: La Model i La Nau Gaudí. Es tracta d'una mostra coorganitzada amb la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, l'Ajuntament de Mataró, la Fundació Bassat i la Fundació Sant Pere Claver.

Setba va néixer un novembre de 2007 com a espai galerístic multidisciplinari. L'any 2009 va fer el tomb a Fundació i va començar a teixir un seguit de projectes, adreçats a col·lectius en risc d'exclusió social, vehiculats a través de l'art: El Balcó de les Arts, Natura és Cultura, De l'ombra a la llum... Deu anys després, aquests projectes estan més que consolidats, però la Fundació vol fer un pas més.

L'objectiu de la Fundació Setba és posar en valor el potencial d'integració i cohesió social de la cultura. En aquest sentit, per una banda seguirem treballant colze a colze amb les Entitats, Institucions i Organismes que ens han acompanyat des del principi en els nostres projectes socials. Volem ampliar l'abast de les nostres iniciatives, millorar-les i fer créixer el nombre de beneficiaris. Per altra banda, a partir d'ara l'espai expositiu de Setba deixarà de complir aquesta funció, impulsarem exposicions més ambicioses, que ens ajudin a donar més visibilitat als col·lectius amb qui treballem i que ens permetin arribar a un públic més ampli.

Però aquest no és un punt i a part. La Fundació Setba no deixa de formar part de la plaça Reial i el seu compromís amb aquest racó de Barcelona seguirà. Ho farà, entre d'altres, amb La plaça dibuixa i La memòria de la plaça. En el marc d'aquest últim projecte, Setba i l'Associació La Reial treballen en un llibre que veurà la llum el 2019, amb text de Xavier Theros, coeditat per l'Ajuntament de Barcelona i Albertí Editor.

A la imatge, edifici de la Fundació Setba.

Et poden
Interessar
...