FCC-Segell-banner4
ASU, protagonista del mes de setembre del projecte d\'art urbà 12+1

Notícies

ASU, protagonista del mes de setembre del projecte d'art urbà 12+1

bonart l'hospitalet de llobregat - 18/09/18
on-Habita-el-Masclisme-EXPO-FundSERGI-banner-bonartBanner-CMW-180x180px_v1-esp
Aquest mes de setembre de 2018 és l’obra d’ASU la que presideix el mur ubicat a la sortida del metro de Torrassa. El mural evoca la barreja de concentració i respiració, les cal·ligrafies son complementaries com el ying i el yang, com el ple i el buit, aquestes tècniques permeten transmutar el mòn interior per canviar el mòn exterior i con- siderar l’art com un camino introspectiu.

“ Vaig intentar fer pensar en un art sagrat, oblidat, però que existeix i sobreviu a tot, que podràs comprendre només si no busques comprendre'l, si deixes la racionalitat del teu cervell i escoltes el teu cor, el que sents, el que vibra. Crec que l'art té energia i molt forta, i que a més de ser bonic té que tenir harmonia. Aquest mur m'interessa reivindicar el pas del temps, el contrast entre el vell i el nou, sagrat i comú." amb paraules de l'autor.

Inspirat des de petit per l'art sagrat "L'Alhambra, les piràmides d'Egipte i les filosofies orientals, Jimmy Alcala a.k.a ASU (14 de juny 1990), artista Franco-espanyol, especialitzat amb cal.ligrafica, intenta fer pensar amb alguna cosa misteriosa i lluminosa, com un idioma oblidat, l ́ànima, del nostre ser interior.

Barreja concentració i respiració, les seves cal.ligrafies son complementàries com el ying i el yang, com el ple i el buit, aquestes tècniques li permeten transmutar el seu món interior per canviar el món exterior i considerar l'art com un camí introspectiu.

12+1 és un projecte que pretén portar el concepte de galeria a un altre nivell, a una escala i un llenguatge diferent també als murals de gran format, creant un espai expositiu a peu de carrer, més pròxim a la ciutadania i ubicat es- tratègicament. Cada edició d’aquest projecte tindrà una duració de 12 mesos, 1 per cada artista participant. Els ar- tistes pintaran sempre sobre el mateix espai i la seva obra romandrà exposada durant 30 dies fins a la realització d’un nou mural del següent artista. En finalitzar els 12 mesos els artistes exposaran la seva obra d’estudi (quadres, il·lustracions, escultures, etc.).

El projecte compte amb el suport de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, Montana i Mèmora.

A la imatge, mural d'ASU a la sortida del metro de Torrassa.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021