M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
El fotògraf brasiler Eduardo Marco, a la galeria Zielinsky

Exposicions

El fotògraf brasiler Eduardo Marco, a la galeria Zielinsky

bonart barcelona - 21/09/18
Baner_Claramunt_Bonart_360x356thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
La galeria Zielinsky presenta del 26 al 23 de novembre  l'exposició individual Inimputables d'Eduardo Marco (Brasil, 1970) en el marc del Barcelona Gallery Weekend 2018.

El fotògraf brasiler presenta en la seva segona exposició individual a la galeria una sèrie de fotografies realitzades dins de l'Hospital de Custòdia i Tractament Psiquiàtric Henrique Roxo a Rio de Janeiro, Brasil. Quan Marco va assistir per primera vegada el curt metratge "A través de les Arts" dirigit per Antonio Pedro Bocayuva i filmat dins de l'Hospital de custòdia i tractament Henrique Roxo, immediatament va decidir que anava fotografiar una sèrie de retrats del lloc i dels seus habitants.

En aquestes fotografies podem observar l'essència de l'ésser humà en les seves més variades formes de bogeria. Són 21 obres en diferents formats a les quals l'espectador s'encara a si mateix des de la perspectiva de l'altre. Eduardo Marc ens convida a bussejar en la profunditat de la psique dels reclusos i construir en la nostra imaginació les seves rutines, els seus crims, les seves esperances.

Les obres tenen una força crua, que generen sensacions indesxifrables al primer instant, però que després van evolucionant en les nostres ments i ampliant els nostres horizontes. Segons diu Eduardo Marco, mentre treia les fotografies, el, robava la mirada als reclusos. Aquestes mirades semblen estar dirigides cap a l'espectador buscant la seva complicitat.

Les fotografies de l'exposició estan carregades d'una energia gairebé palpable. Condueixen inequívocament cap a l'alteritat. No ens deixen indiferents ja que un pot posar-se en la pell d'un altre i ser lliure...

Eduardo Marco (Santa Vitória do Palmar, 1970) és un fotògraf brasiler, resident des dels anys 90 a Madrid. L'envit artístic que mou a aquest fotògraf és la inquietud per desbrossar el que està ocult a la mirada del comú; desvetllar en el seu sentit més literal l'insignificant en aparença, però que la mirada de l'artista ens fa percebre com un harmònic encenent en nosaltres l'espurna de l'entusiasme.

A la imatge, fotografia d'Eduardo Marco.

Et poden
Interessar
...