banner-elscatala-817x88px
Dart Festival commemora els 50 anys d\'Art Povera

Notícies

Dart Festival commemora els 50 anys d'Art Povera

bonart barcelona - 28/09/18
Baner_Esteva_Bonart_360x356La-Galeria-201602-recurs
Dart Festival, el festival de cinema documental sobre art contemporani de Barcelona, ​​celebrarà la seva segona edició del 29 de novembre al 2 de desembre. Com a novetat, el festival -pioner a Espanya per la seva temàtica-, anuncia la seva nova secció especial, que en aquesta edició estarà dedicada al 50 aniversari del naixement de l'Art Povera, el moviment artístic més influent de l'art italià del segle XX.

En col·laboració amb l'Institut Italià de Cultura de Barcelona, ​​la Secció Especial "50 anys d'Art Povera" començarà una setmana abans, el dijous 22 de novembre al Macba, amb la conferència del comissari i crític d'art Germano Celant, creador del terme "art povera", i amb la projecció del documental "Intorno a Marisa", de Simona Confalonieri (2013), una cinta sobre Marisa Merz, l'única protagonista femenina de l'art povera.

A més, la programació de la Secció Especial s'estendrà al llarg dels tres dies de festival (divendres 30 de novembre, dissabte 1 i diumenge 2 de desembre), obrint cada jornada als Cinemes Girona amb un documental sobre Art Povera. Els tres documentals que es podran veure són: "Intorno a Marisa" de Simona Confalonieri (2013) -amb presentació de la directora-, "On The Edge of Glory: The Life and Works Of Pi Pascali" (2016) de Maurizio Sciarra - amb presentació del director- i "Michelangelo Pistoletto" de Daniele Segre (2013), documentals sobre dues de les gran figures de l'Art Povera.

Properament s'anunciarà la programació de la Secció Oficial de Dart 2018, així com el documental Inaugural que es projectarà el dijous 29 de novembre als Cinemes Aribau.

Considerat l'inventor de l'Art Povera, Germano Celant (Gènova, 1970) és crític d'art, director de la Prada Foundation a Milà, i ha estat comissari sènior al Guggenheim Museum de Nova York. En la seva conferència, Celant farà un repàs històric als inicis del moviment italià des de la primera publicació del text fundacional fins a les posteriors exposicions a Itàlia ia tot Europa. Un viatge a través del temps que inclourà artistes com Giovanni Anselmo, Alighiero Boetti, Pier Paolo Calzolari, Luciano Fabro, Jannis Kounellis, Mario Merz, Marisa Merz, Giulio Paolini, Pi Pascali, Giuseppe Penone, Michelangelo Pistoletto i Gilberto Zorio, les obres van trencar tots els límits lingüístics de la creació artística, juntament amb els moviments contemporanis de l'Art Conceptual i del Land Art.

22 de novembre - Macba (Auditori Meier)

19.00 h - 21.30h. activitat gratuïta
Conferència Germano Celant, creador del terme Art Povera
Documental "Intorno a Marisa", de Simona Confalonieri (2013)

29 de novembre - Cinema Aribau
20.00 h.
Documental Inaugural - s'anunciarà pròximament

30 nov 2 de desembre - Cinemes Girona
Secció Oficial - s'anunciarà pròximament

A la imatge, "On The Edge of Glory: The Life and Works Of Pi Pascali" (2016) de Maurizio Sciarra.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68