Expo Josep Coll 2022 baner
Xerrada de Mercè Vila al Centre d\'Art Maristany

Notícies

Xerrada de Mercè Vila al Centre d'Art Maristany

bonart sant cugat del vallès - 01/10/18
Impremta Pages - banner-180x178Baner_Viladot_Bonart_360x356
El dia 4 d'octubre a les 19 h. i dins de les activitats de la Biennal d'Art Contemporani Català tindrà lloc en el Centre d'Art Maristany de Sant Cugat del Vallès una xerrada de Mercè Vila, de la Fundació Vila Casas, que porta per títol Una cambra pròpia.
La xerrada Una cambra pròpia posa el punt de mira en els espais de creació o estudis dels artistes contemporanis.
Partint de la idea "d'una cambra pròpia amb pany i clau i cinc-centres lliures de renda anuals" que descrivia Virgina Woolf en un dels textos fundacionals sobre la literatura femenina on abordava el tema de les dones i a novel·la, analitzarem la importància de l'espai de creació per a l'artista contemporani.
A través d'una revisió de la importància dels estudis dels artistes durant la història de l'art i un anàlisi del panorama actual, observant la importància que els mitjans de comunicació atribueixen a aquests espais i passant per l'evolució de les residències artístiques al nostre país, intentarem descobrir què en queda de la idea que descrivia Woolf l'any 1929 i analitzar si, 88 anys més tard, els artistes visuals segueixen reclamant la seva cambra pròpia amb pany i clau.

Et poden
Interessar
...

PERICO_PASTOR_Expo-maig