FCC-Segell-banner4
Why? de Carme Solé Vendrell al Museu de Cardedeu

Exposicions

Why? de Carme Solé Vendrell al Museu de Cardedeu

bonart cardedeu - 04/10/18
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBaner_HaPicasso_Bonart_360x356
El Museu Arxiu Tomàs Balvey de l’Ajuntament de Cardedeu presenta del 5 d’octubre de 2018 al 17 de març de 2019 l’exposició Why? Carme. Pintures de Carme Solé Vendrell en el marc del Cicle Cardedeu amb l’Art Vigent.

En el marc del cicle Cardedeu amb l’Art Vigent, el MATBC presenta l’exposició “Why? Carme. Pintures de Carme Solé Vendrell”, una mostra on l’artista reflexiona entorn els drets dels infants i davant les injustícies del món actual.

Why? Per què? és el que és pregunta l’artista en aquesta exposició on colpidors rostres de nens i nenes en són els protagonistes donant-los-hi veu davant els visitants i fent visible la vulneració dels seus drets.
Uns quadres de grans formats que permeten a Carme Solé Vendrell comunicar millor les històries d’aquests nens i nenes que han la guerra, l’abús, l’èxode, la injustícia, etc.

Juntament amb Jaume Escales, l’artista Carme Solé Vendrell va iniciar a Barcelona l’acció “Why? Protegim el dret dels infants” l’any 2014. Un projecte on rostres d’infants pintats per ella van estar penjats als balcons de la ciutat convidant a pensar i reflexionar sobre el que no està bé en el nostre món.
Us rostres que ens miren i ens pregunten Per què? Uns nens i nenes d’arreu del món que pateixen l’horror de la guerra, de l’explotació i els abusos, de la fam. Amb aquetes pintures, carme Solé Vendrell vol donar veu a aquests infants als que se’ls hi vulneren els drets i evidenciar d’aquesta manera la problemàtica.

Acompanyen l’exposició els drets dels infants (recollits per la ONU el 1959) escrits a paret per la mateixa artista a més de diferents escrits de la pròpia Carme Solé juntament amb poemes de Jaume Escala i Bertol Brecht entre altres.

A la imatge, Carme Solé Vendrell, "Why?".

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Fons_d'Art_Banner_2022