FCC-Segell-banner4
La Fundació Dalí presta obra al museu Freud de Londres

Exposicions

La Fundació Dalí presta obra al museu Freud de Londres

bonart londres - 05/10/18
La-Galeria-201602-recursBanner-CMW-180x180px_v1-esp
El museu Freud de la capital britànica presenta del 4 d'octubre al 24 de febrer de 2019una exposició titulada Freud, Dalí and the Metamorphosis of Narcissus, comissariada per l’experta en Surrealisme Dawn Ades.

La Fundació Dalí hi participa amb el préstec de tres dibuixos. L’exposició explora la connexió entre el pare de la psicoanàlisi i Salvador Dalí a partir de la seva trobada a Londres el 19 de juliol de 1938, ara fa vuitanta anys, quan l’empordanès acabava de pintar l’oli Metamorfosi de Narcís i d’escriure un poema amb el mateix títol. Segons Dalí, es tractava del primer poema i el primer quadre obtinguts totalment mitjançant l’aplicació integral del seu mètode paranoicocrític.

L’any 1938, després de diversos intents, Dalí va aconseguir que Freud el rebés a casa seva, a Londres, tot just instal·lat fugint de la Viena ocupada. Durant la visita va poder fer uns esbossos a Freud, alguns dels quals pertanyen als fons de la Fundació Dalí i han estat inclosos en aquest projecte expositiu. S’hi veuran pintures, dibuixos, fotografies, gravats, i documents de Freud com ara cartes, manuscrits i llibres.

Paral·lelament s’han organitzat xerrades i conferències entorn al narcisisme, la relació entre art i psicoanàlisi, Freud i el surrealisme i el deute de Jacques Lacan al mètode paranoicocrític de Dalí.

A la imatge, dibuix prestat al museu Freud de Londres© Salvador Dalí, Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres, VEGAP, 2018

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner