M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
Inauguració oficial del curs a l\'Escola d\'Art amb una activitat performativa

Notícies

Inauguració oficial del curs a l'Escola d'Art amb una activitat performativa

bonart castelló - 17/10/18
Nial nou-180x178Impremta Pages - banner-180x178
L'Escola d'Art i Superior de Disseny de Castelló celebra l'arrencada oficial d'un nou curs 2018-2019 amb una activitat performativa al centre de Castelló. A causa del retard en les obres de reparació de la coberta de l'edifici que alberga l'aulari, el claustre del centre ha decidit aprofitar l'oportunitat per fer-se més visible a la ciutat. Un germen que ha propiciat una nova aposta pedagògica del centre educatiu. Com ells mateixos diuen, "sense escola, però amb moltes ganes d'aprendre".

Davant la necessitat de començar el curs i que els estudis dels més de 500 alumnes no es vegin perjudicats per les obres, l'equip directiu i docent del centre ha posat en marxa en temps rècord, un seguit d'activitats que durant aquest mes de octubre, se centraran en impartir d'una forma diferent a l'habitual, els continguts de les assignatures que haurien d'estar cursant a l'edifici.

El parc Ribalta, el Menador, el Museu de Belles Arts de Castelló, l'Escola Oficial d'Idiomes, l'Escola d'Adults, la Universitat Jaume I, el parc Geòleg José Royo, l'IES Bovalar, l'IES Penyagolosa, la Biblioteca Pública de Castelló i molts espais més de la ciutat, s'han convertit en el fòrum on l'EASD Castelló ha iniciat la seva activitat educativa aquest curs. D'aquesta manera, l'Escola ha apostat per apropar l'art i el disseny a la ciutadania de Castelló.

Un d'aquests actes ha tingut lloc el dia 17 d'octubre de 2018 a la plaça Hort dels Corders, davant l'edifici del Menador, que s'ha poblat de 200 paraigües molt especials. Paraigües com a objecte d'ús quotidià que en mans d'un dissenyador o un artista pot ser moltes coses. L'acte d'inauguració oficial del curs ha inclòs, com ja és tradicional, el lliurament dels Premis Torrecid als millors expedients acadèmics del curs anterior. Una altra de les novetats ha estat l'actuació del grup castellonenc Improplana.

En paral·lel a aquest inici de curs tan atípic se celebra el 18 d'octubre de 2018 a la Universitat Jaume I la I Jornada de Disseny i Educació EASD Castelló sota el títol de 'Transvisibilitat', organitzada per l'Escola, en col·laboració amb el departament d'Educació i Didàctiques específiques de la Facultat de Ciències Humanes i So-cials de l'UJI. Aquesta activitat inclou dues conferències i un taller. Al matí els docents Sonia Díaz i Gabriel Martínez, membres del col·lectiu Un Món Feliç, i, a continuació, Eva Morales que forma part del grup de recerca Pedagogies Invisibles. A la tarda li tocarà el torn al taller PictoPower a càrrec de Un Món Feliç.

A la imatge, activitat performativa d'inici de curs.

Et poden
Interessar
...