Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Exposicions

'Esquarterades', de Maïs al Terracotta Museu

\'Esquarterades\', de Maïs al Terracotta Museu
bonart la bisbal d'empordà - 20/11/20
Del 25 de novembre de 2020 al 8 de març de 2021, i amb motiu del Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones, el Grup de Dones de la Bisbal i el Terracotta Museu inauguren la instal·lació Esquarterades, una obra de l'artista catalana Maïs (Barcelona, 1959) amb les intervencions de les ceramistes: Pilar Aldana, Isabel Alcalá, Marta Darder, Núria Efe, Fiona Morrison, Ariadna Raventós, Antònia Roig, Marta Rucabado, Pilar de Torres i Michelle Wilson.
La inauguració comptarà amb les accions artístiques en directe: "Pètals i Flors", de Pilar Aldana; "Masegada a garrotades", d'Antònia Roig; i l'actuació musical d'Ariadna Raventós. Serà un acte amb públic, respectant totes les mesures sanitàries establertes pel PROCICAT: reduint l'aforament de l'espai exterior del Museu al 50% (120 persones com a màxim) i duent un registre de totes les persones assistents. És imprescindible fer reserva prèvia amb antelació al Terracotta Museu (972 64 20 67 / terracottamuseu@labisbal.cat). L'acte també serà retransmès en streaming per tal que totes aquelles persones interessades la puguin seguir des de casa.
La mostra es podrà visitar a la Sala d'exposicions temporals des del mateix dia de la inauguració, el 25 de novembre de 2020, i fins al al 8 de març de 2021, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona.
Aquesta instal·lació de Maïs Jorba es va realitzar per primer cop el 2009 al Museu d'Art Contemporani de Fortaleza i de Sobral, a Brasil; posteriorment, el 2018, es va exposar a la Rectoria Centre d'Art Contemporani de Sant Pere de Vilamajor. L'obra parteix dels feminicidis de Ciutat Juarez (Mèxic). Les dones assassinades en aquest territori tenien diferents edats i la majoria eren de zones pobres i marginals. Totes elles van ser agredides, violentades, torturades i maltractades fins la mort. Aquesta violència sistemàtica va ser molt sovint ignorada, silenciada i minimitzada. Molts d'aquests crims han quedat en la impunitat.
Esquarterades es compon de maniquins recoberts de teles vermelles que simbolitzen les dones mortes, entre els cossos s'hi col·loquen tanques de ferro que empresonen les víctimes de la violència de gènere. Per a la seva estada a la Sala d'exposicions temporals del Terracotta Museu, la instal·lació evoluciona i esdevé una obra col·lectiva gràcies a la participació de deu ceramistes que intervenen al damunt i al voltant de la peça original. El resultat és una exposició col·lectiva on la ceràmica dona una dimensió creativa diferent i ajuda a créixer i donar força al projecte de Maïs Jorba.
La instal·lació final confronta la mirada de l'espectador davant d'una realitat que commou i colpeix l'ànima, una eina que vol visualitzar i denunciar la problemàtica de la violència de gènere a través del respecte i la memòria.
La-Galeria-201602-recurs180x180-BONART-IA

Et poden
Interessar
...