BannerFCC_Bonart
Beatriz Herráez, nova directora de Artium

Notícies

Beatriz Herráez, nova directora de Artium

bonart vitoria-gasteiz - 18/10/18
Eude, genericthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
La historiadora de l'art i comissària, Beatriz Herráez serà la nova directoria de Artium de Vitòria-Gasteiz. Herráez va formar part del Departament de Col·leccions del Museu Reina Sofia de Madrid entre 2012 i 2016, i entre 2007 i 2011 va ser comissària-cap al Centre Montehermoso Kulturunea de Vitòria-Gasteiz. Al MNCARS ha estat co-comissària de les exposicions Ficcions i Territoris. Noves raons per a pensar el món, 2016-2017; Mínima Resistència. Entre el tardomodernisme i la globalització: pràctiques artístiques en les dècades dels 80 i dels 90, 2013-2014, i comissària de la mostra Erlea Maneros Zabala, 2016.

En Montehermoso comissariar individuals com What I see. Susan Hiller (amb Xabier Arakistain), 2011; i Implejidades. Juan Luis Moraza, 2009; o les noves produccions d'artistes en el programa Art i Recerca. Entre les seves exposicions també es troben: He, he ... lluna. Maria Luisa Fernández. Obres produïdes entre 1979 i 1997, AZ Zentroa (Bilbao) i Marc (Vigo) 2015-2016; Sóc el final de la reproducció, Sculpture Center (Nova York) i castell / corrals (París), 2007-2008; o El segon nom de les coses. Néstor Sanmiguel Diest, Musac (Lleó) 2007.

La decisió del Patronat de la Fundació Artium de triar a Beatriz Herráez ha estat unànime. El seu president, Ramiro González, ha destacat que "el projecte que ha dissenyat per al nostre centre té molt clar l'enfocament i les seves prioritats. Des de l'aposta per Artium com a eix fonamental de les polítiques cultural basca, a la seva aspiració a consolidar-se com un museu basc internacional. a més, la seva visió sobre la col·lecció inclou una aposta per la diversitat, reflectint la pluralitat de la societat a la qual es dirigeix ​​el museu, una perspectiva cronològica que doni prioritat a la creació basca a partir dels anys 60 del Segle XX i una dimensió internacional, tenint en compte la producció artística local i la d'un context internacional, amb la qual manté diverses i profundes relacions".

Per la seva banda, Beatriz Herráez ha avançat que el seu projecte incideix en el concepte de mediació, ja que un museu ha de tenir entre les seves prioritats el "dotar la ciutadania de les eines necessàries per al gaudi i la comprensió de l'art contemporani, i obrir nous espais per al debat i la discussió a partir de les pràctiques artístiques contemporànies".

Respecte a la seva trajectòria, ha recordat el seu treball amb material històric, amb col·leccions, i la creació de noves narratives, però també amb projectes de producció d'art i editorial. Herráez ha finalitzat afirmant que esperava que aquest bagatge "pugui cristal·litzar en Artium i sigui la força que empenyi el projecte cap endavant".

Et poden
Interessar
...