Expo Josep Coll 2022 baner

Notícies

El Museu del Joguet participa a la Setmana Apropa Cultura

bonart figueres - 19/10/18
180x180Baner_Viladot_Bonart_360x356
Des del passat dia 5 d’abril el Museu del Joguet de Catalunya forma part de la iniciativa Apropa Cultura, programa de lleure cultural inclusiu per a les entitats socials que fa possible que més de 90 equipaments culturals ofereixin la seva programació a 1.800 entitats i serveis socials d’arreu de Catalunya.

El Museu del Joguet de Catalunya ofereix a les entitats una programació completa que els permet escollir entre una visita lliure, una visita guiada o un taller en col·laboració amb la Fundació Altem. Durant aquests set mesos han gaudit de l’oferta del Museu més de 150 persones de diverses entitats socials de Catalunya.

Aquest any, doncs, el Museu del Joguet de Catalunya participarà per primera vegada a la Setmana Apropa Cultura, que es celebrarà del 22 al 28 d’octubre. Es tracta d’una campanya adreçada a difondre la iniciativa i a sensibilitzar la societat que la cultura és un dret fonamental per a tothom i amb tothom. Durant tota la setmana, equipaments, entitats i serveis socials donaran testimoni del que significa la participació en aquesta iniciativa i del fet que la cultura és un agent de transformació social.

El Museu hi oferirà una activitat específica, així com altres iniciatives adreçades a la difusió. El dia 3 de novembre, a partir de les 18.30 h, a la Sala Oberta del Museu hi haurà el taller Photojoc! Un retrat de somni, un photocall inclusiu i per a tots els públics en què qualsevol persona es podrà retratar interactuant amb imatges dels joguets del museu. Es podrà jugar a ser una papallona, anar de viatge amb els robots o sortir volant en avió, entre altres aventures. A més, durant tota la setmana explicarem a les xarxes socials què ha suposat per al Museu formar part de l’Apropa Cultura i com la millora de l’accessibilitat ha influït en el Museu. Així mateix, com a campanya de sensibilització als visitants, s’exhibirà durant tota la setmana el distintiu Apropa Cultura a l’entrada al museu, així com el manifest al vestíbul.

Un dels aspectes més interessants de la Setmana Apropa Cultura és la possibilitat d’intercanviar experiències (cruïlles) entre les entitats socials i els equipaments culturals, fet que permet conèixer de primera mà la realitat de l’altre. En aquest sentit, des de fa tres anys el Museu del Joguet de Catalunya desenvolupa conjuntament amb la Fundació Altem un programa específic adreçat a impulsar i a afavorir l’autonomia personal, les habilitats socials i el reconeixement per part de la societat de les persones amb discapacitat intel·lectual. En aquest sentit, les persones ateses per Altem imparteixen un taller, juntament amb els seus educadors, adreçat al públic familiar del museu; formen part, per tant, de l’equip del Museu. L’activitat fa partícip de la vida del Museu el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual: fomenta la seva participació i integració en la comunitat i contribueix al reconeixement per part de la societat de les seves capacitats.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021