817x68-cat

Exposicions

Fundació Setba i el Museu Comarcal s'uneixen pel Dia Mundial de la Salut Mental

Fundació Setba i el Museu Comarcal s\'uneixen pel Dia Mundial de la Salut Mental
bonart barcelona - 22/10/18
La Fundació Setba presenta a partir del 20 d'octubre al Museu Comarcal de Manresa, via de Sant Ignasi 40, l'exposició Obrint camins en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental. La mostra es podrà visitar fins al 18 de novembre i és fruit del treball artístic realitzat el mes de setembre d'enguany a Avinyó (Bages). L'acció s'emmarca en el projecte Natura és Cultura, destinat a persones amb trastorns mentals i que impulsa la Fundació Setba des de 2012.

Els participants (AREP, Salut Mental Catalunya Anoia i Ràdio Nikosia) han intervingut sobre una trentena d'arbres del bosc de la Torre dels Soldats, en el Camí Ramader Central d’Avinyó, seguint l’estela que va deixar el pintor i escultor basc Agustín Ibarrola al bosc d’Oma (Bizkaia), amb una perfecta complicitat entre art i entorn natural.

Aquesta proposta creativa està emmarcada dins dels principis del “Land Art” (Art terrestre), on les pintures utilitzades no fan malbé els arbres, perquè només actuen a l’escorça. A més, s'integra dins un projecte de recuperació dels camins de transhumància que ha iniciat l'Ajuntament d'Avinyó i diversos municipis de la comarca.

L’exposició que acull el Museu Comarcal de Manresa, mostra les fotografies de la intervenció artística, els dibuixos preparatoris i un muntatge fet pels participants. Obrint Camins és doncs una mostra coral. Sota la direcció de l'artista local Quim Moya cadascun dels participants ha actuat sobre un arbre i el fotògraf Oriol Segon Torra ha realitzat el treball documental de tot el procés.

La mostra compta amb el recolzament de l’Ajuntament de Manresa, que enguany és Capital de la Cutura Catalana.

A la imatge, intervenció al bosc de la Torre dels Soldats. Foto: Oriol Segon Torra
La-Galeria-201602-recursVisites Palau Moja_180x180

Et poden
Interessar
...