FCC-Segell-banner4
“El dubte del títol” de Núria Rossell (AB Galeria d’Art) guanya el III Certamen Miró&Art

Convocatòries

“El dubte del títol” de Núria Rossell (AB Galeria d’Art) guanya el III Certamen Miró&Art

bonart barcelona - 30/10/18
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Nial nou-180x178
El III Certamen Miró&Art ja té obra guanyadora. “El dubte del títol” de Núria Rossell (AB Galeria d’Art) ha estat l’escollida pel jurat per “saber copsar molt bé l’esperit de Josep Guinovart amb trets distintius de l’artista, com ara el joc que fa en algunes de les seves peces amb la paraula Miró (com a admirador del pintor) i, concretament, amb la lletra O”. A més, la guanyadora “també ha sabut integrar la cal·ligrafia, un aspecte del que també en feia ús Guinovart”, afegeixen des del jurat, destacant “el coneixement de l’obra del reconegut artista i la feina de recerca prèvia” que ha fet Rossell. L’obra guanyadora serà adaptada com a etiqueta de l’edició limitada del vermut reserva Miró&Art 2019.

Coincidint amb l’Any Guinovart, les obres havien d’estar inspirades en aquest artista, un dels màxims exponents de l’avantguarda plàstica de la segona meitat del segle XX. En total, s’hi han presentat 39 obres presentades per 32 artistes de 20 galeries d’art que formen part del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya.

El jurat, presidit per Meritxell Torra Junyent, vocal de la junta del GGAC i codirectora de Dolors Junyent Galeria d’Art, ha estat format també per: Maria Guinovart, directora de la Fundació Privada Espai Guinovart, Hèctor Albericio, codirector de la galeria Art Petritxol, Francesc Mestre, director de l’antiga galeria Francesc Mestre Art i premi homenatge dels Premis GAC, Laura Prats i Josep Sentís (representants de Vermuts Miró).

El Gremi de Galeries d’Art de Catalunya i Vermuts Miró han organitzat un any més aquest concurs d’art amb la col·laboració de la Fundació Privada Espai Guinovart. El vincle del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya amb Josep Guinovart es remunta al temps que l'artista encara estava entre nosaltres i en actiu, sent l'artista del taller de gravat a la fira d'art ArtExpo de l'any 2003.

L’artista Claires James Dupain de Artevistas Gallery va ser la guanyadora de l’edició Miró&Art del 2017.

A la imatge, detall de l'obra guanyadora.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1