banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"Anarxiu Sida" al MACBA

bonart barcelona - 14/11/18
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
El MACBA inaugura el 14 de novembre l'exposició Anarxiu Sida a la planta baixa del Centre d’Estudis i Documentació del MACBA. Amb el nom d’Anarxiu sida, el col·lectiu Equipo re (Aimar Arriola, Nancy Garín i Linda Valdés) ha desenvolupat un treball d’investigació i producció sobre la dimensió cultural i social de la continuada crisi del VIH/sida a l’Estat espanyol i a Xile, conjuntament amb casos d’estudi d’altres contextos d’Amèrica Llatina. Aquesta exposició dona continuïtat al projecte, atenent al context local ‒la ciutat de Barcelona‒ com a eix espacial i als anys noranta com a eix temporal.

L’atenció cap als anys noranta respon al convenciment que, propera i llunyana alhora, és la dècada que ens ajuda a entendre el present. En aquest marc, l’any 1996 funciona com a data frontissa, definida per l’ús de combinacions de fàrmacs o Teràpia Antiretroviral de Gran Activitat (TARGA), que produeixen un gir en l’anomenada pandèmia de la sida: el VIH/sida deixa de ser una qüestió de vida o mort, cosa que constitueix un punt d’inflexió per als espais de lluita.


Aquest marc abordat des de l’Anarxiu sida es desplegarà a la mostra a partir d’un doble gest. D’una banda, el traçat de dues línies argumentals: una, les maneres de fer l’espai públic i en l’espai públic; l’altra, la farmacologització de la vida. De l’encreuament de totes dues, en sorgeixen tres casos d’estudi: l’acció del col·lectiu d’activisme cultural Act Up-Barcelona, la realització del mural de l’artista Keith Haring Tots junts podem parar la sida i la trobada de l’heroïna amb la sida.


La mostra es podrà visitar fins al 18 d’abril de 2019.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura