BannerFCC_Bonart

Notícies

La Col·lecció Thyssen, accessible per a tots amb la Fundació Iberdrola

La Col·lecció Thyssen, accessible per a tots amb la Fundació Iberdrola
Banner-Eggleston-180x180px_v1-catFM_Bonart-180x180px-Online
bonart - madrid - 28/11/18
El patrocini de la Fundació Iberdrola subvenciona i permet la gratuïtat del programa Fet a Mida que, amb una durada de setembre a juny, fa possible des de fa deu anys que persones amb necessitats educatives especials participin en projectes didàctics adaptats a les seves demandes. Així, les activitats de l'àrea d'Educació del Museu es posen encara més a l'abast de públics que no tenen un accés fàcil a elles. Aquestes accions, dissenyades pels educadors del Museu en col·laboració amb els professionals de les diverses entitats, busquen sempre una adaptació el més personalitzada possible a cada col·lectiu i cada participant.

En els seus anys d'existència, ja han passat pel programa més de 300 entitats de col·lectius pertanyents a l'anomenat tercer sector social, com centres d'educació especial, associacions de persones amb diversitat funcional o en risc d'exclusió, etc.

En la mateixa línia, el patrocini de la Fundació Iberdrola ha permès la posada en marxa de Thyssen Fàcil, un projecte d'accessibilitat cognitiva per treballar en el desenvolupament d'una Guia de lectura fàcil de la Col·lecció Thyssen-Bornemisza, que veurà la llum a l'estiu de 2019. Per a la seva elaboració, incloent la selecció, prova i validació de continguts, s'ha format un equip de treball al qual s'han incorporat persones amb dificultats lectores pertanyents a diferents col·lectius de diversitat funcional intel·lectual, majors, migrants i dones d'ètnia gitana en procés d'alfabetització. Aquest pla es desenvolupa, també, gràcies a la col·laboració de l'àrea d'Educació del Museu Thyssen amb Grup AMAS, a la qual se suma Quturba editors, especialitzats en treballs relacionats amb la lectura fàcil, i compta així mateix amb la participació d'entitats com Fundació Secretariat gitano.

Et poden
Interessar
...