Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Exposicions

El fons municipal d'art a La Masia Bas

El fons municipal d\'art a La Masia Bas
bonart platja d'aro - 17/12/18
Tercera exposició de l’any a les sales municipals d’art de l’espai cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro, amb una mostra col·lectiva que ofereix una selecció d’obres del Fons Municipal d’Art, del període 2011-2018, titulada Testimoni artístic. Organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro es pot visitar del 22 de desembre al 6 de gener en entrada lliure (dilluns-divendres 17-20 h, caps de setmana 11-13 h i 17-20 h, 24 de desembre 11-13 h, 26 de desembre i 1 i 6 de gener 17-20 h -25 de desembre tancat). La inauguració és dissabte 22 de desembre (19 h).

Des de l’any 1983 el consistori organitza i presenta exposicions individuals o col·lectives d’artistes contemporanis de tècniques diverses: pintura, escultura, dibuix, gravat, ceràmica i fotografia. El Fons Municipal d’Art, s’ha anat bastint exclusivament amb les aportacions dels artistes que han exhibit la seva obra en els espais expositius del municipi. La col·lecció és eclèctica en mitjans, formats, tècniques, moviments i estètiques, amb molts accents i amb una gran proliferació de llenguatges artístics. Compta amb una conjunt d’obres que comprèn, principalment, un llarg període de l’art català, i cada vegada més, també amb peces d’artistes importants en l’àmbit internacional. Centrada en diferents corrents, tant abstractes, com de ressò figuratiu i realista, amb una visió exhaustiva de la concepció tradicional del paisatge i la figura. Enguany, la mostra recull obres dels següents creadors: Emili Armengol, Arranz Bravo, Francesc Artigau, Carles Bros, Pep Camps, Xavier Carbonell, Vincenzo Carmenati, Quim Domene, Español Viñas, Pilar Esporrin, Alberto Fabra, Gómez Ascaso, Anna Lentsch, Martínez Tarrassó, Imma Masó, Ivan Morales Cama, Josep Niebla, Joan Puig Manera, Joan Raset, J.C. Roca Sans, Antonio Rojas, Alba Roqueta, Rosa Serra, Patricia de Solages, Àlvar Suñol, Evarist Vallès, Lluís Vilà i Isidre Vilaseca.

La proposta pren el relleu a les tres exposicions de 2018 en el mateix espai: alumnes de l’Escola Municipal d’Art; la col·lectiva internacional d’art contemporani Desig; i Derbi, la internacional catalana amb una cinquantena de motos històriques de la col·lecció del Museu Derbi. La Masia Bas, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, es va estrenar l’estiu de 2016 com a nou espai expositiu municipal; i el 2017 es va completar amb dues noves sales d’uns 50 m2 cadascuna. L’edifici formava part del conjunt d’habitatges que es van anar estenent per la Vall d’Aro, des de l’interior vers el mar, a partir del segle XVI. Avui, conjuntament amb la Biblioteca Mercè Rodoreda, l’Escola de Música, l’Escola d’Art i els estudis de Ràdio Platja d’Aro configuren el nou punt neuràlgic de la cultura a Platja d’Aro. L’exposició forma part del cicle anual d’exposicions al municipi que s’estén per tres espais. A més a més de la mostra actual, el Castell de Benedormiens acull, del 23 de desembre al 6 de gener les obres del 39è Concurs de diorames, pessebres i composicions nadalenques. També el Parc dels Estanys és escenari de la mostra escultòrica de gran format a l’aire lliure Walking Trough de la mà de Manel Àlvarez, fins al 31 de gener de 2019.

A la imatge, Plenitut d'Alvar Suñol.
4_11_BonartCultural_180x180px_OK_29novBonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)

Et poden
Interessar
...