banner-elscatala-817x88px
\'La pell a tires\' de Victor Jaenada a la Galeria Carles Taché

Exposicions

'La pell a tires' de Victor Jaenada a la Galeria Carles Taché

bonart barcelona - 08/12/20
Baner_Viladot_Bonart_360x356Impremta Pages - banner-180x178
La Galeria Carles Taché presenta fins a finals de gener l'exposició individual de l'artista barceloní Victor Jaenada. Des de la seva formació a l'escola d'art Llotja i a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, l'artista ha realitzat projectes en diversos centres, com Hangar i la Galeria Balaguer, emprant tècniques variades que van des del dibuix a les grans instal·lacions.
La sèrie de pintures aquí presentada és fruit del període recent, en què vam estar submergits en pantalles i interaccions virtuals. Partint d'un sentiment de recuperació de l'humanisme postconfinament, Jaenada elabora una obra visual lligada amb la poesia i amb la recerca d'una temporalitat anhelada, que reacciona i contesta, al seu torn, amb rotunditat sincera a aquests temps fútils i perversos.
La dimensió poètica i transcendent de les obres de l'artista se'ns presenta no només en els elements textuals que formen aquest gran llibre que és l'exposició, i que apareixen de tant en tant en la seva producció visual, però també ho fa en l'elecció de tècniques i materials - com el gest de dipositar masses de pintura sobre el llenç o el paper, deixant alhora "trossets de vida" que es traslladen directament des de la profunditat de l'ésser a l'espai pictòric: "deixo la pintura sobre la tela com si m'estigués arrencant la pell a tires "-.
El capítol fonamental d'aquest llibre personal és el caràcter flamenc, fos des de fa anys amb les obres d'aquest creador. Premonicions, moralitats, i vivències conformen el corpus d'aquesta sèrie de pintures-poemes. Victor Jaenada es mostra com un artista interessat en un romanticisme actualitzat, que a part de relacionar-se amb temes existencials com el pas del temps o la inevitabilitat de la mort, valora el fons respecte a la forma, i l'intuïtiu enfront del calculat.
Jaenada ha mostrat el seu treball en centres d'art com el MNAC, el CCEMX de Ciutat de Mèxic, el Casal Solleric, el Centre Párraga, o la Fundació Antoni Tàpies, entre d'altres. A més, ha presentat els seus projectes en diferents galeries i en fires d'art com ARCO. Algunes de les seves obres formen part de col·leccions com els arxius de l'MACBA, la col·lecció Grisart, o la col·lecció DKV, entre d'altres.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68