banner-elscatala-817x88px
La Diputació de Girona convoca cinc línies d’ajuts en l’àmbit cultural

Notícies

La Diputació de Girona convoca cinc línies d’ajuts en l’àmbit cultural

bonart girona - 08/01/19
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat
La Diputació de Girona destinarà aquest any 552.250 euros a promocionar la cultura a les comarques gironines per mitjà de la convocatòria de cinc línies de subvencions. Són 73.000 euros més que en l’edició passada. Els ajuts s’adrecen a ajuntaments i altres ens locals, museus i centres de conservació, difusió i interpretació del patrimoni cultural i la memòria històrica.

La Junta de Govern de la Diputació ha aprovat les cinc convocatòries d’ajuts en matèria cultural, que són per al finançament de:

La programació estable professional dels equipaments escènics i musicals multifuncionals. S’adreça a ajuntaments per a la contractació d’espectacles, per a l’estratègia de comunicació, promoció i fidelització de públics i/o programes educatius socials i comunitaris relacionats amb les arts en viu. L’import total de la convocatòria és de 18.000 euros i, com a màxim, cada consistori podrà sol·licitar 6.000 euros.

Les activitats i projectes culturals de les oficines joves, capitals de comarca i municipis de més de 15.000 habitants. L’objectiu és consolidar polítiques per garantir l’accés a la cultura, crear hàbits de consum cultural i oferir un espai de desenvolupament de la creativitat cultural a joves. S’hi destinaran 90.000 euros. Per mitjà de cada sol·licitud, es podran demanar fins a 5.000 euros.

El Cicle de Concerts de Música de Cobla. S’adreça a ajuntaments i organismes autònoms locals que realitzin aquest cicle de concerts, entre l’1 de febrer i el 14 de desembre del 2019. L’import total de la convocatòria és de 24.250 euros.

Projectes culturals als museus. S’adreça als museus que formin part de la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Girona. S’hi destinarà un total de 270.000 euros, amb l’objectiu de promoure accions que fomentin el coneixement i la difusió del patrimoni cultural, natural i immaterial gestionat pels equipaments i, alhora, acostar-los a la societat.

Programa «Indika». S’adreça als centres de conservació, difusió i interpretació del patrimoni cultural i la memòria històrica. Els ajuts serviran per finançar les activitats educatives que, durant el curs 2019-2020, aquests espais ofereixen a alumnes d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior a través del programa pedagògic «Indika» de la Diputació. La corporació finançarà fins a un 70 % del cost de les activitats seleccionades pels centres educatius de les comarques gironines.

Les sol·licituds es podran presentar a partir de dimarts vinent, 15 de gener, i fins a mitjan febrer (en alguns casos, fins al dia 8 i, en d’altres, fins al 15).

Per a més informació: http://www.ddgi.cat/web/nivell/198/s-0/cooperacio-cultural.

A la imatge, remodelació museogràfica de les sales 9 i 10 del Museu d’Art de Girona, on s’exposa el retaule de Sant Feliu. Foto  Miquel Millan.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1