Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

Oberta la convocatòria de residències de moviment i d’imatge a Roca Umbert Fàbrica de les Arts

Oberta la convocatòria de residències de moviment i d’imatge a Roca Umbert Fàbrica de les Arts
bonart granollers - 12/12/20
Fins a l’11 de gener es poden presentar projectes per optar a una residència de creació a Roca Umbert Fàbrica de les Arts (Granollers). S’han obert dues convocatòries, una per projectes relacionats amb l’àmbit de la imatge i una altra per l’àmbit de les arts en moviment (dansa, circ, performance, teatre..). Pel que fa a la imatge, la convocatòria s’adreça a persones físiques i jurídiques, artistes, teòrics, col·lectius i/o associacions amb un projecte artístic o una línia d’investigació en l’àmbit de la imatge o disciplines relacionades. S’ofereixen 2 modalitats de residència a l’Espai d’Arts de Roca Umbert: la d’associat, que permet utilitzar els tallers d’ús compartit i no exclusiu màxim 1 any, amb l’objectiu de donar suport a artistes del territori i/o antics artistes residents a Roca Umbert que no tenen necessitats d’un espai però si de formar part d’una comunitat i gaudir dels serveis de la fàbrica; i la modalitat de línia d’investigació de llarga durada, que permet fer estada en un taller de màxim 2 anys, per tal de donar suport a creadors en l’àmbit de la recerca, investigació i producció que necessiten un espai de treball però no es centra només en la realització d’un sol projecte sinó en la línia d’investigació de l’artista que pot concretar-se en diversos projectes. D’entre totes les propostes rebudes una comissió formada per Joan Fontcuberta (artista i assessor de Roca Umbert), Alexandra Laudo (comissària independent), Zaida Trallero (comissària i gestora cultural) i Laia Casanova (tècnica d’arts visuals de la Roca Umbert) seleccionarà els projectes que obtindran residència. La convocatòria de suport a la creació de projectes vinculats a les arts en moviment té 6 modalitats diferents:
  • Residència de recerca i creació en moviment: per a projectes que necessitin un espai de treball i que estiguin en una etapa inicial.
  • Residència de recerca i creació en circ; per a projectes de creació i de recerca vinculats a les arts en moviment especialitzades en circ i que necessitin un espai de treball i que estiguin en una etapa inicial.
  • Residència de perfeccionament: per a projectes de creació i de recerca vinculats a les arts en moviment que necessitin un espai de treball i que estiguin en una etapa de finalització i perfeccionament
  • Residència de projectes artístics emergents: per a projectes de creació i de recerca, amateur o en vies de professionalització, que necessiti un espai de treball i que estigui en una etapa d’investigació i/o creació
  • Resident associats/da: per a projectes consolidats que necessitin un espai de treball en períodes puntuals durant l’any 2021
  • Cessió temporal per a projectes de moviment: per a propostes de creació i de recerca que necessitin un espai de treball i que estiguin en una etapa d’iniciació, de perfeccionament i/o assaig del seu espectacle.
La comissió de selecció de projectes estarà formada per Alexis Eupierre (director del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre), Anna Giribet (directora artística de Fira Tàrrega), Antxón i Helena Ordóñez (directors artístics de la Central del Circ), Elena Carmona (directora artística del Graner),  Laura Llamazares (programadora del Teatre Auditori de Granollers) i Sandra Arisa (coordinadora del Centre d’Arts en Moviment de Roca Umbert). Podeu consultar les bases de la convocatòria a www.rocaumbert.com/convocatories Foto: Tallers de residents de l'Espai d'Arts.
Baner-generic-180x180_banner

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88