M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT

Notícies

La Diputació destina 300.000 euros a promoure el públic cultural a les comarques gironines

bonart Girona - 15/01/19
La Diputació destina 300.000 euros a promoure el públic cultural a les comarques gironines
Baner_Malagrida_Bonart_360x356pxAAFF-Banner-Bonart-180x178px-A-land-is-a-land
La Diputació de Girona acaba d’aprovar una convocatòria de subvencions per valor de 300.000 euros per crear, captar o incrementar el públic cultural de les comarques gironines. Amb aquests ajuts, ja són sis les línies de subvencions que la Diputació ha convocat aquest 2019 per promocionar la cultura a les comarques gironines, amb un import total de 852.250 euros. Justament, a partir d’avui, es poden presentar les sol·licituds per optar a aquests ajuts.

Avui, el Butlletí Oficial de la Província de Girona (BOP) publica les sis convocatòries d’ajuts en l’àmbit cultural, que són per al finançament de:

1.    La creació de públics per a la cultura. S’adreça a ajuntaments (o ens que en depenen i entitats municipals descentralitzades) i a persones físiques o jurídiques, ja siguin públiques o privades. En concret, es reservaran 300.000 euros a promoure activitats, festivals i produccions culturals. Cada subvenció concedida tindrà un valor d’entre 500 i 25.000 euros.

2.    La programació estable professional dels equipaments escènics i musicals multifuncionals. S’adreça a ajuntaments per a la contractació d’espectacles, per a l’estratègia de comunicació, promoció i fidelització de públics i/o programes educatius socials i comunitaris relacionats amb les arts en viu. L’import total de la convocatòria és de 18.000 euros i, com a màxim, cada consistori podrà sol·licitar 6.000 euros.

3.    Les activitats i projectes culturals de les oficines joves, capitals de comarca i municipis de més de 15.000 habitants. L’objectiu és consolidar polítiques per garantir l’accés a la cultura, crear hàbits de consum cultural i oferir un espai de desenvolupament de la creativitat cultural a joves. S’hi destinaran 90.000 euros. Per mitjà de cada sol·licitud, es podran demanar fins a 5.000 euros.

4.    El Cicle de Concerts de Música de Cobla. S’adreça a ajuntaments i organismes autònoms locals que realitzin aquest cicle de concerts, entre l’1 de febrer i el 14 de desembre del 2019. L’import total de la convocatòria és de 24.250 euros.

5.    Projectes culturals als museus. S’adreça als museus que formin part de la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Girona. S’hi destinarà un total de 270.000 euros, amb l’objectiu de promoure accions que fomentin el coneixement i la difusió del patrimoni cultural, natural i immaterial gestionat pels equipaments i, alhora, acostar-los a la societat.

6.    Programa «Indika». S’adreça als centres de conservació, difusió i interpretació del patrimoni cultural i la memòria històrica. Els ajuts serviran per finançar les activitats educatives que, durant el curs 2019-2020, aquests espais ofereixen a alumnes d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior a través del programa pedagògic «Indika» de la Diputació. La corporació finançarà fins a un 70 % del cost de les activitats seleccionades pels centres educatius de les comarques gironines.

Per a més informació: http://www.ddgi.cat/web/nivell/198/s-0/cooperacio-cultural.

A la imatge, commemoració del centenari de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot, que va tenir lloc el 22 de setembre de 2018. La Diputació va col·laborar en aquest acte, per mitjà d’una subvenció per a la creació de públics per a la cultura que es va convocar l’any passat.

Et poden
Interessar
...

Banner 817x68 CAT