BONART-817x68px-Màscara
Arriba la setena edició del Talking Galleries

Notícies

Arriba la setena edició del Talking Galleries

bonart barcelona - 17/01/19
Baner_Fontcuberta_Bonart_360x356pxPeral_Banner-Bonart_180x180
La setena edició de l’esdeveniment de referència Talking Galleries tindrà lloc el 21 i 22 de gener d’aquest 2019, de 9.30 a 19 hs. a l'Auditori Meier del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba), a la plaça de Joan Coromines.

Enguany, 25 experts de renom internacional d’Europa, Amèrica i Àfrica compartiran la seva experiència i visió amb una audiència d’uns 220 participants formada per galeristes, directors de fires, periodistes d'art, comissaris, assessors d’art, artistes i d’altres professionals de l’art.

Amb un programa de dos dies de debats, converses i reflexions, el Simposi Barcelona reuneix figures clau del món de l'art per debatre temes actuals, compartir experiències i qüestionar els models que han definit el sector fins ara.

Aquesta edició del simposi vol posar l’accent en una de les qüestions més urgents del sector artístic-cultural: la desigualtat de gènere dins del mercat de l’art.

Amb la voluntat de contribuir al debat, subestimat i desatès fins ara, el simposi acollirà la sessió "Dones artistes al mercat de l’art", amb la participació de destacades professionals: l’experta en economia de l’art i autora del Art Basel UBS Report Clare McAndrew (Arts Economics), l’assessora d’art Lisa Schiff (Schiff Fine Art), la galerista londinense Vanessa Carlos (Carlos/Ishikawa), amb la moderació d’Anny Shaw (The Art Newspaper).

El reconegut galerista francès Emmanuel Perrotin obrirà el simposi compartint el seu recorregut des de la seva primera galeria, ubicada al seu propi apartament, fins arribar a obrir espais a París, Nova York, Hong Kong, Seül, Tòquio i Xangai, gairebé 30 anys més tard. En conversa amb l’experta en mercat de l’art Georgina Adam (The Art Newspaper).

JJ Charlesworth (ArtReview), Alison McDonald (Gagosian), Jane Morris (Cultureshock), i Anna Brady (The Art Newspaper) debatran sobre la ràpida ascensió dels nous agents en el camp editorial tradicional i la creixent competència de les galeries i les cases de subhastes en la producció de continguts, ja sigui Gagosian’s Quarterly, la revista Hauser’s Ursula o el creixement de podcasts com són Lisson, Zwirner o In Other Words.

L’ interès per l'art africà contemporani ha anat en augment, i també les seves vendes: les subhastes d'art africà de Bonhams i Sotheby’s van pugar un 42% al 2018 en comparació amb el 2017. Lerato Bereng (Stevenson Gallery), Touria El Glaoui (1:54 Contemporary African Art Fair), Peter Gerdman (ArtTactic), i Bomi Odufunade (Dash & Rallo) analitzaran la situació d’aquest mercat que està creixent.

Entre els ponents de l'edició d’enguany també hi seran Elizabeth Dee (Independent), Kenny Schachter (periodista, col·leccionista i comissari d'art), Simon de Pury (de Pury de Pury), Maribel López (ARCOmadrid), JiaJia Fei (The Jewish Museum, NY), Tim Schneider (artnet News), Süreyya Wille (Artsy), Joe Kennedy (Unit London), Eugenio Re Rebaudengo (Artuner), Melanie Gerlis (Financial Times), Georgina Adam (The Art Newspaper) i Llucià Homs (Talking Galleries).

Talking Galleries és un think tank internacional dedicat a generar debat i coneixement al voltant de les galeries i el mercat de l'art. Fundat al 2011 per Llucià Homs i amb seu a Barcelona, produeix continguts rellevants entorn a la professió del galerisme mitjançant simposis internacionals, publicacions i un canal de vídeo en línia. També organitza xerrades i conferències en capitals d'art com París, Madrid, Londres o Nova York, on ha desenvolupat una xarxa de socis locals. Entre els seus esdeveniments internacionals recents hi ha Talking Galleries París 2017-2018, Talking Galleries Seoul 2016-2017-2018 i Talking Galleries Berlín 2015.

A la imatge, projecte de Katharina Cibulka. Foto: Claudia Rohrauer © Academy of Fine Arts Vienna 

Et poden
Interessar
...