FCC-Segell-banner4
Nono García evoca el pas del temps des d\'una perspectiva arqueològica

Exposicions

Nono García evoca el pas del temps des d'una perspectiva arqueològica

bonart cartagena - 19/01/19
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021BanerJaumeRiba05
L'artista Nono García (Mula, 1972) presenta l'exposició 'Arqueologies', un conjunt de 38 obres realitzades en acrílic sobre llenç mitjançant les que explora la naturalesa arqueològica, la cultura ibèrica, el temps i la bellesa de l'objecte. La inauguració tindrà lloc el divendres 18 de gener a les 20 hores al Museu del Teatre Romà de Cartagena.
La mostra està formada per "objectes com copes, gerros o cassoles" d'ús quotidià que van pertànyer als que van habitar el sud-est de la península al llarg de la Història, obres de cert realisme "envoltades d'una atmosfera càlida i plenes de lirisme", segons escriu la directora del museu, Elena Ruiz Valderas.
Recreacions com les del Capitell corinti del teatre romà o "els plecs del vestit de la citarista que acompanya a l'Altar de Júpiter" s'uneixen a la sèrie de Petites arqueologies on l'artista ha representat els cavallets trobats al Santuari Ibèric del Cigarralejo, tallats en els seus orígens en pedra arenisca.
L'autor s'ha inspirat en una selecció de peces que s'exhibeixen en diferents museus de la Regió-Museu del Teatre Romà (Cartagena), Museu d'Art Ibèric del Cigarralejo (Mula), Museu Siyâsa (Cieza), Museu Arqueològic (Múrcia), Museu de Santa Clara (Múrcia) i Museu Arqueològic Municipal (Lorca).
Nono García ha detingut la seva mirada en la història i en l'estètica, a "interpretar la peça i estudiar com quedaria en el quadre", afirma. Un treball de documentació sobre ceràmica ibera iniciat fa diversos anys.
L'artista "conrea amb cura la tridimensionalitat i el detall", una proposta on la llum es posa al voltant dels objectes per aconseguir un efecte escultòric", observa Juan García Sandoval, museòleg i crític d'art.
En les seves composicions aconsegueix "les qualitats plàstiques de la transparència i el suggeriment", dotant l'obra d'una "narració dins del gènere pictòric de la natura morta i la natura morta", escriu García Sandoval. Craters de campana o de columna i la gerreta esgrafiada protagonitzen amplis formats, al costat de bodegons que representen una sèrie de vitrines de ceràmica ibèrica, obres realitzades per efectes lluminosos amb atenció al detall. Completen l'exposició 10 quadres mitjans i vint petits amb motius representatius dels museus arqueològics de Múrcia, Cieza, Mula, Lorca, Teatre Romà de Cartagena i Santa Clara de Múrcia.

Biografia artística
Nono García (Mula, 1972) - Artista contemporani. Entre els seus últims projectes destaquen les exposicions individuals "Pàtina del temps", Palau Almudí (Múrcia), "L'espera", Cases Consistorials de Mazarrón, "Trajectes de lleugeresa", Fundació Cajamurcia (Lorca), "Variació ascètica" (Mula), "Òpera intangible", Museu della Carta i della Filigrana de Fabriano (Itàlia). Va participar en la mostra "Transeünts", en Gabarron Foundation (Nova York) i entre els seus èxits hi ha el Primer Premi Internacional d'Aquarel·la Julio Quesada (2016) i el Premi Montblanc, Accessible Art Fair, Brussel·les (2015). Nono García ha impartit cursos a França, Lituània, Moscou i Itàlia.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura