FCC-Segell-banner4
Carlos Bouza al Centre Cívic José Pereira

Exposicions

Carlos Bouza al Centre Cívic José Pereira

bonart sevilla - 19/01/19
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner-CMW-180x180px_v1-esp
El fotògraf Carlos Bouzava inaugurar el dia 17 de gener l'exposició de fotografia "Descobrint els molins del Guadaíra" al Centre Cívic José Pereira Monestir de Sant Jeroni) de Sevilla. L'exposició mostra una col·lecció de fotografies dels molins fariners d'Alcalá de Guadaíra que encara perduren en les dues riberes del riu al seu pas per la ciutat. L'exposició es podrà visitar fins al 31 de gener.

Durant el projecte es van documentar gràficament els molins urbans que encara perduren al llarg de les dues riberes del riu al seu pas per la ciutat d'Alcalá de Guadaíra. Els molins van tenir una gran importància per al desenvolupament comercial de la ciutat a la qual es va arribar a conèixer com "Alcalà dels forners" a causa de la seva importància en la producció de pa, sent avui un producte de qualitat reconeguda a la província.

Actualment a la ribera urbana del Guadaíra encara es poden visitar nou molins molt ben conservats. La majoria de construcció baixmedieval han arribat a nosaltres amb el seu port senyorial, alguns emmerletats, per mostrar el poder econòmic, social i polític dels seus primers propietaris.

La mostra es compon de nou fotografies, una de cada molí, en format 40x60 cm impreses en blanc i negre sobre paper qualitat Fine Art.
L'elecció del blanc i negre és una elecció meditada amb la qual es pretén centrar l'atenció en les edificacions i la seva comesa oferint una mirada més artística i no tant paisatgista de l'entorn en què es troben situats: el parc de Oromana.

L'autor de la mostra fa més de tres dècades que es dedica a la fotografia alternant el fotoperiodisme, fotografia de viatge i urbana, fotografia social i encàrrecs d'empresa. Ha col·laborat amb diverses agències de premsa (Efe, Cordon Press, DPI ...). A dia d'avui col·labora en diversos mitjans de comunicació com el Mirador de Madrid i, donat el seu compromís social, com a fotògraf voluntari a l'agència Imatge en Acció que dóna cobertura a diverses entitats de caràcter social. Les seves fotografies han estat publicades a El País Semanal, Mundo Deportivo, El dia de Valladolid, Diari de Burgos, La Província, La Gazzeta dello Sport, l'Equipe.fr, entre d'altres.

En 2017 va rebre el premi Bronze a l'International Photography Awards (IPA) Spain a la categtoría d'Esports a l'Aire lliure i una Menció d'Honor en els International Monochrome Awards. Figura en la llista de fotògrafs de NThephoto en la categoria d'Esports des de 2015.

Ha realitzat diverses exposicions conjuntes i personals. El passat mes de juny va inaugurar a Sevilla l'exposició itinerant "Chefchauen. La ciutat blava de Marroc "que visitarà al llarg de diversos anys diverses ciutats espanyoles i portugueses.
Al llarg dels anys ha impartit tallers de Fotografia de Viatges, Fotografia Nocturna, Retrat, etc. i recolzat en projectes fotogràfics a diverses ONG, com a Fundació Manantial i Àfrica Sawabona.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells