FCC-Segell-banner4
La Mercè comença l’any amb cinc exposicions simultànies

Exposicions

La Mercè comença l’any amb cinc exposicions simultànies

bonart girona - 23/01/19
180x180Nial nou-180x178
El Centre Cultural La Mercè comença aquest 2019 amb la inauguració de cinc exposicions simultànies que es podran veure al llarg del mes de gener als diversos espais de l’equipament. “La noia del monyo”, de l’artista Íngrid Riera; “Dibuix”, de l’alumna de l’Escola Municipal d’Art de Girona Mariona Pujolàs, i “L’ira de Zeus”, de l’escultora Mercè Riba, són els projectes que La Mercè acollirà durant aquest mes i que se sumaran a la cinquena exposició de l’equipament, la de totes les obres dels artistes que han col·laborat enguany amb el Festival Pepe Sales.

“L’aposta de transformar La Mercè com una veritable àgora cultural es va consolidant exposició rere exposició, amb un augment continuat de persones que les visiten i que han fet de l’espai un equipament que de ben segur es convertirà en un nou referent cultural de la ciutat”, ha explicat el regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas.

L’exposició “La noia del monyo” s’inaugurarà el dia 24 de gener, amb un esdeveniment que inclourà actes a diversos espais del centre de la ciutat i que acabarà amb un acte central a la Sala d’Exposicions de La Mercè a les 20 h. La mostra és obra de l’artista Íngrid Riera, que ha obtingut una beca Kreas de l’Ajuntament de Girona, i forma part d’un projecte més ampli que es pot visitar a diversos espais comercials del Barri Vell. El treball proposa “una recerca de la identitat i la manera com la societat accepta les diferents formes d’estimar i de viure la sexualitat”, segons ha explicat la comissària del projecte, Maria Soler.

D’altra banda, aquest mes de gener engega també el programa “Art propi”, una proposta artística que ocuparà el plafó expositiu del claustre de La Mercè i donarà l’oportunitat a l’alumnat i exalumnat de l’Escola Municipal d’Art de mostrar la feina feta durant el curs. Amb aquesta iniciativa es vol reivindicar el gran potencial de l’equipament a l’hora de fer formació en les diferents disciplines artístiques. El responsable del projecte, Manel Bayo, l’ha descrit com “un espai per ensenyar-nos i reivindicar-nos (com a escola) a través de l’excel·lent treball d’algun dels nostres millors estudiants”. La primera mostra que es podrà visitar serà la de l’alumna Mariona Pujolàs, que presenta el seu treball més recent, compost a partir de petits collages fets de fotografies de revistes de moda i completades amb un dibuix sintètic i expressiu. El resultat és un conjunt d'imatges inquietants que sorprenen per la seva profunditat introspectiva i que ens permeten reflexionar sobre la identitat de gènere i la cosificació que el món de la moda i la publicitat aplica al cos de la dona.

Al mateix temps, i també amb una voluntat pedagògica, al claustre s’exposarà el projecte “L’ira de Zeus”, de l’escultora Mercè Riba, que forma part del programa “Escultura al Claustre”, coordinat pel professor de l’Escola Municipal d’Art de Girona Tomàs Pons. Riba és una escultora de llarga trajectòria i amb nombrosos treballs exposats a l’espai públic. Com ella mateixa apunta, “encara que en el rerefons del meu treball hi ha una evident presència de concepció estètica d’arrels clàssiques, és quan em deixo arrossegar per l’espontaneïtat de l’inconclús, de la imperfecció, d’allò lleument insinuat o en desequilibri, que trobo la meva autèntica via d’expressió artística”.

Finalment, La Mercè tancarà les exposicions previstes pel mes de gener amb la tradicional mostra organitzada pel Festival Pepe Sales a la Sala Pati i que inclourà les obres de tots aquells artistes que han col·laborat amb l’activitat del festival. L’exposició està comissariada per la també artista i professora de l’Escola Municipal d’Art Providència Casals i pretén homenatjar la figura, l’obra i el temps de l’artista coreà Yi Sang.

Més informació sobre les exposicions: www.girona.cat/ccm

A la imatge, La noia del monyo.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-