FCC-Segell-banner4
Violeta Lemme i Marcelo Marqués a la Galeria Maria Elena Kravetz

Exposicions

Violeta Lemme i Marcelo Marqués a la Galeria Maria Elena Kravetz

bonart còrdova (argentina) - 25/01/19
Eude, genericthumbnail_arranzbravo. general 04-2014
La Galeria d'art Maria Elena Kravetz de la Peatonal 25 de Mayo 240 de Còrdova (Argentina) presenta a la Sala Mèrit del Gran Hotel Victòria del 29 de gener al 22 de març del 2019 una exposició, Realitat i fantasia, amb escultures de Violeta Lemme i pintures de Marcelo Marqués.

Violeta Lemme - Escultures. Treball amb tot el cos, tots els sentits, i en aquest contacte, es defineixen les formes i es clarifiquen els signes. Violeta Lemme va néixer a Còrdova, Argentina el 20 de juny de 1961. De jove es va exercir com a dibuixant de plànols d'arquitectura i enginyeria civil per a l'estudi del seu pare. Mentre treballava com a dissenyadora gràfica i redactora publicitària, en 1990 va començar a estudiar dibuix amb el professor Miguel Sablich, i aviat va descobrir el seu interès per l'escultura amb el professor escultor Carles Peiteado, de qui va ser alumna entre 1990 i 1995 va ser fabricant de ninots, titelles i marionetes. El seu interès i recerca de tècniques tradicionals la van conduir a experimentar amb la fosa de metalls, especialment bronze i plata, a través de diferents tècniques. Això li va permetre exercir-se com restauradora d'argenteria criolla, escultures i joies antigues. Des de 2001 és professora d'escultures en bronze i orfebreria, i la seva primera fosa a la cera perduda per a obres en bronze i plata de petit format la va inaugurar el 2003, a la ciutat de Còrdova. Des de llavors fon la seva pròpia obra i la d'altres artistes de la regió, i continua ampliant les capacitats de producció del seu taller, en el qual en 2009 va incorporar fosa d'escultures de gran format. Porta realitzades fins a la data com a mínim divuit exposicions individuals tant a Argentina com a l'exterior, i ha participat en més de seixanta-cinc mostres col·lectives. La seva obra va obtenir distincions en el Saló Nacional de Petit Format, Premi Aliança Francesa, Buenos Aires, el Saló Nacional de Petit Format, Aliança Francesa-Centre Fortabat, Buenos Aires entre d'altres.

Marcelo Marqués, pintures. Va cursar els tallers de dibuix i pintura de l'Escola Superior de Belles Arts Figueroa Alcorta i va completar la seva formació assistint als tallers de reconeguts artistes cordovesos. Ha participat en exposicions col·lectives a la ciutat de Còrdova, Argentina ia Chicago i Miami.
L'obra de Marcelo ens presenta personatges femenins plenament il·luminats per una llum escenogràfica i situats en paisatges on el cel ocupa un lloc preponderant.
En aquesta oportunitat s'exposen també 3 obres que aborden la composició clàssica de naturalesa morta.
Marcelo utilitza per als seus quadres diferents materials, cadascú aporta textures i intensitats diferents que són aprofitades per a crear una il·lusió de realitat. L'empastament de l'oli li dóna vida a la figura humana mentre que els fons estan realitzats amb acrílic, esmalt sintètic o pintura asfàltica.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021