MG_Bonart-1280x150p

Exposicions

"Chapeau! De Casas i Picasso a Balenciaga i Pertegaz" a la Fundació Palau

\
bonart caldes d'estrac - 26/01/19
Chapeau! De Casas i Picasso a Balenciaga i Pertegaz és una exposició dedicada als barrets i a tot allò que en un moment donat van representar, però sobretot una mirada estètica a un dels objectes d’indumentària més fascinants de la primera meitat del segle XX, tot i que la seva existència es remunta segles i segles abans. Teòricament, aquesta seria la primera exposició, amb caràcter històric, retrospectiu i monogràfic, sobre el tema dels barrets feta mai a Catalunya i, també, a la resta de l’Estat Espanyol.

Els barrets, que ara ens semblen gairebé un disfressa, han estat durant segles un element indispensable de la vida social i no només en les classes més altes i benestants sinó també entre la intel·lectualitat o la menestralia i les classes humils. De fet, el barret, podia ser perfectament un signe de definició. Aquesta indústria generava feina i, entre altres coses, seria una de les entrades de les dones al món laboral i, en molts casos,  a la pròpia autonomia. Grans modistes i dissenyadores del segle XX tindrien l’entrada al món de l’alta moda o de la indústria a partir de muntar petits tallers de barrets, com va ser el cas de Coco Chanel o de Jeanne Lanvin, entre molts altres. Igualment, els barrets, amb la seva potència estètica i onírica, sovint delirant, serien una font d’inspiració per a molts artistes plàstics, com ara Pablo Picasso, Marcel Duchamp, Francis Picabia, Joan Miró, Salvador Dalí, Joan Brossa, Antoni Tàpies o Joan Ponç.

El dia 26 de gener s'ha inaugurat l'exposició, acte presidit per l'alcaldesa de Caldes d'Estrac, Rosa Pou Baró; el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Oriol Lladó, la directora de la Fundació Palau, Maria Choya i el comissari de l'exposició, Josep Casamartina. La mostra es podrà visitar fins al 9 de juny del 2019.
MG_Bonart-180x180px180x180 px

Et poden
Interessar
...