BannerFCC_Bonart

Exposicions

"Duel" de Bernard Piffaretti a la Galeria Marta Cervera

\
Banner-Eggleston-180x180px_v1-catLa-Galeria-201602-recurs
bonart - madrid - 27/01/19
La Galeria Marta Cervera de Madrid presenta Duel, una exposició de Bernard Piffaretti, i la primera mostra de l'artista a la galeria del carrer València 28, Madrid, fins al 23 de gener del 2019.

Bernard Piffaretti (1955, Saint Etienne, França) viu i treballa a París. Des de 1986, el primer traç en totes les obres de Piffaretti ha estat una única línia vertical. Dividint en dos el llenç, aquesta línia crea dues àrees diferents dins de cada pintura, que contenen dues composicions aparentment idèntiques. Piffaretti pinta una composició abstracta en un dels costats de la línia, i després repeteix la mateixa composició a l'altra banda. El segon costat es construeix mitjançant la mà i la memòria amb la finalitat de reproduir el primer. Aquesta rèplica resulta al mateix temps una divisió compositiva i un procés de reproducció que també defineixen repetidament les tres passades dècades de la seva pràctica artística.

Encara que l'espectador no pot distingir quin és l'original i quina la reproducció del dibuix, exceptuant aquelles situacions en què l'artista deixa un dels costats en blanc, hi ha entre banda i banda diferències menors, detalls pictòrics, conseqüència dels materials i del procés d'aplicació d'aquests en el llenç, impossibles d'imitar. Com les imatges congelades d'una pel·lícula a dos fotogrames, les subtils discrepàncies de les dues imatges produeixen una percepció del temps, del moviment, d'activitat i irrenunciabilitat a través de la línia vertical. La crítica d'aquestes pintures sobre l'originalitat de l'empremta artística no desterra la seva capacitat d'atractiu visual. Ben al contrari, a través de la seva imperfecció, les obres insisteixen en la capacitat de sentiment i emoció per mitjà del gest de la reproducció. Referint-se tant a les obres del grup Supports / Surfacescomo a l'abstracció americana, les sovint lúdiques composicions pop i el minimalisme desconstructiu de Piffaretti han fet d'ell una figura fonamental en la pintura abstracta contemporània.

La primera exposició de Bernard Piffaretti va ser a la Galerie Jean Fournier el 1986, i des de llavors la seva obra ha estat extensament exposada en museus i galeries de manera internacional, a més de les seves exposicions individuals al Musée des Beaux-Arts de Nantes (2015), elFonds régional d'art contemporain de Franche-Comté (2015), el Musée d'art moderne de Saint Etienne (2009), i el Musée Matisse (2008), entre altres. La seva obra serà el motiu d'una propera exposició individual al Centre Georges Pompidou.

Et poden
Interessar
...