Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

Patrick Saytour a Galeria Rafael Pérez Hernando

Patrick Saytour a Galeria Rafael Pérez Hernando
bonart madrid - 30/01/19
La Galeria Rafael Pérez Hernando, carrer Orellana 18 de Madrid, presenta del de 31 gener al 30 de març de 2019 els últims treballs de Patrick Saytour.
Patrick Saytour neix a Niça, França, el 1935. Durant la seva joventut compatibilitzarà l'art amb el teatre. És un dels membres fundadors del moviment Supports / Surfaces, que constitueix l'última avantguarda del segle XX a França. El nom d'aquest grup amb entitat pròpia va sorgir el 1970 a l'exposició col·lectiva La peinture en question del Museu d'art Modern de la Vila de París. Saytour, juntament amb Claude Viallat, és considerat un dels membres clau d'aquest moviment.
El pintor recol·lecta una àmplia varietat de materials i objectes de tota mena, modestos, aparentment trivials i fins i tot "kitsch" que emmagatzema i conserva durant molt de temps. Després, els transforma mitjançant un llenguatge senzill basat en la realització de plecs i desplegaments, cremades, i fins i tot remull i exposicions al sol.
Ha participat en exposicions tant individuals com col·lectives a museus i centres d'art contemporani de França i la resta d'Europa, Àsia i Estats Units. També figura en importants col·leccions privades i públiques, com el Museu Nacional d'Art Modern i el Centre Georges Pompidou de París, el Museu Cantini de Marsella i el FRAC a Franche-Comte. Com explica Rafael Pérez Hernando, "Setembre de 2017. Primera visita a Patrick Saytour al seu estudi de Aubais, un petit poble al sud de França prop de Nimes. Viu en una casa antiga d'aire post-medieval, amb la seva dona Chantal, i els seus dos gats Óscar i Gaspar, un de blanc i un altre negre, que passegen impertèrrits. L'hospitalitat de la seva dona i del propi pintor, és exquisida. Quan et sentis al costat d'ell, els seus ulls blaus parlen i demostren una fina ironia. Després d'una selecció inicial a través de fotografies de les obres per primera l'exposició a Espanya de Patrick Saytour a la nostra galeria, em vaig quedar desolat.
Esperava trobar-me en el seu estudi amb unes teles pintades, o almenys estampades, i ... decepció. El que em vaig trobar va ser amb uns hules barats que s'utilitzaven a les cuines modestes com estovalles, i una sèrie d'obres penjades, realitzades amb catifes de pèssima qualitat, amb motius atroços com cérvols, flors i blancanieves. Aquesta nit a l'hotel, no vaig dormir. L'endemà, vaig tornar al seu estudi, i em vaig trobar amb algú que em va mirar fixament. em vaig adonar llavors de la noblesa d'aquests materials humils que utilitza Saytour, i que tant horroritzen a alguns dels seus compatriotes. En el meu cas, no vaig voler caure en el parany. Com va dir Picasso, "l'art és perillós, l'art no és cast; no estan fets per a l'art dels innocents ignorants. L'art que és cast, no és art. "
A la imatge, Patrick Saytour.
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1