Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Exposicions

Higo Mental arriba a La Permanent per questionar la bellesa dominant

Higo Mental arriba a La Permanent per questionar la bellesa dominant
bonart lleida - 30/01/19
El col·lectiu Higo Mental arriba a Lleida el dissabte 02 de febrer a partir de les 18.00h, dins la programació de La Permanent, proposant un diàleg audiovisual sobre la bellesa per identificar quins discursos i posicionaments es troben en la cultura visual que consumim diàriament. El projecte Et veus guapa? es podrà visitar a la Perruqueria HOHO, carrer Vila de Foix 4-2, i a ​Associació Cultural d’Artistes Promethea, avinguda Catalunya 24. A cura de:​ Ricardo Pérez-Hita i Marta Sesé amb Roc Domingo Puig.

Higo Mental ​(Ricardo Pérez-Hita i Marta Sesé), actiu des de 2014, és un projecte d'interpretació en clau feminista de material audiovisual pres d'internet. Les sessions es formalitzen mitjançant diàlegs crítics que es construeixen a través de l'alternança de material audiovisual. Han realitzat ja 10 sessions des de 2014, la majoria a Barcelona i algunes a Madrid, des del menjador d’un pis d’estudiants fins al Festival Art Nou de Barcelona, cada una emfatitzant, en clau feminista, un tema o alguns aspectes concrets de la societat contemporània. La sessió número onze, què porta coma títol “​Et veus guapa?​”, tindrà lloc a Lleida el dissabte 02 de febrer, dins la programació de ​La Permanent​. En acabar la sessió, ens traslladarem al local de l’​Associació Cultural d’Artistes Promethea​, on seguirem reflexionant sobre els temes tractats d’una manera més distesa, fins la mitja nit.

Et veus guapa? Quines violències i imposicions es mouen en el camp de la bellesa i l'estètica del cos? Pensem-les en clau de gènere. Existeix la bellesa sense norma? Quin paper juguen els miralls i les pantalles en aquest àmbit? Per què el filtre bellesa del dispositiu mòbil esborra els trets distintius del nostre rostre? Quina relació hi ha entre l'artifici i la bellesa? Pot ser el maquillatge i tot allò que té a veure amb la manipulació de la nostra aparença quelcom emancipador? ​Higo Mental proposa un diàleg audiovisual sobre la bellesa per identificar quins discursos i posicionaments es troben en la cultura visual que consumim diàriament.

A la imatge, Higo Mental.
180x180CATRevistes_Banner_300x250

Et poden
Interessar
...