FCC-Segell-banner4
\

Notícies

"Temps Convulsos. Històries i microhistòries en la col·lecció de l'IVAM"

bonart valència - 13/02/19
180x180 Banner-FERIARTE-AGif_Viladot_180x180_2
L'IVAM celebra 30 anys i ho fa amb una posada de llarg de la seua col·lecció a través de l'exposició titulada Temps Convulsos. Històries i microhistòries en la col·lecció de l'IVAM. La mostra es podrà visitar fins al 19 d'abril del 2019.

Composta per 375 obres, han estat minuciosament seleccionades d'entre les més de 12.000 peces que componen els fons artístics del museu, ha estat comissariada per Mª Jesús Folch, Sergio Rubira -també sotsdirector de Col·lecció i Exposicions del centre- i el mateix director de l'IVAM, Jose Miguel Cortés. Aquesta exposició ha comptat amb la col.laboració de la Fundació Banc Sabadell, representada per a aquesta ocassión peor Ramón Satorra, Director de Segment Particulars Territorial Est de Banc Sabadell. Disposada al llarg de 10 sales a les galeries 4 i 5, es podrà veure entre el 14 de febrer de 2019 i el 19 d'abril de 2020. El centre ha pres un dels nuclis fonamentals de la seua col·lecció per a aquesta exhibició, com són el pop Art, especialment el britànic i els realismes espanyols.

S'hi posa en relació el context històric, que pivota entre els anys 1937 i 2004, i el paper crític que va adoptar l'art en relació als fets polítics, socials i econòmics del moment com van ser les dues Guerres Mundials, la Guerra Civil Espanyola , la industrialització i la societat de masses vista des dels mass media, així com l'aparició de feminismes i la teoria de gènere o les migracions.

Amb obres d'artistes com: Eduardo Arroyo, Robert Rauschenberg, Bruce Nauman, Hadjithomas & Joreige, Martha Rosler, Rula Halawani, Equip Crònica, Darío Villalba, Luis Gordillo, Benjamí Palencia, André Masson, James Rosenquist, Dora García, Carmen Calvo, Jasper Johns, Khatarina Fritsch, Claes Oldenburg, Richard Prince, Victoria Civera, John Baldessari, Öyvind Fahlström, Antoni Muntadas,Gillian Wearing, Cindy Sherman,Valery Export, Annette Messager,Esther Ferrer, Pierre Molinier, Ahlam Shibli, Pepe Espaliú, Michel Jornhac, Claude Cahun, Guillermo Kuitka, Rogelio López Cuenca,Francesc Ruiz, Mona Hatoum, Yto Barrada, Nadia Benchallal, entre d'altres, l'IVAM fa un relat i un retrat d'aquesta època des de la mirada d'aquests i altres creadors procedents de diversos llocs del món.

El director de l'IVAM, Jose Miguel Cortés, també comissari de Temps convulsos, ha explicat que aquesta és la quarta lectura dels fons del museu que es fa des de setembre de 2014 i que mostra la riquesa del centre. Cortés ha continuat i ha assenyalat que les obres exposades són de 125 artistes nacionals i internacionals i que unes expliquen històries i altres microhistòries relacionades amb aspectes fonamentals del context polític, social i econòmic dels últims anys.
Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-