FCC-Segell-banner4
La obra \

Exposicions

La obra "Trista herència!" de Sorolla viatja a la National Gallery

bonart valència - 15/02/19
Revista_Bonart_Banner_180x180px_logothumbnail_arranzbravo. general 04-2014
L'obra de Joaquim Sorolla Trista herència!, que pertany als fons de la Col·lecció Fundació Bancaixa, es trasllada avui des de València fins a Londres per formar part de l'exposició Sorolla: Spanish Master of Light, que s'inaugurarà a la National Gallery el 18 de març de 2019. És l'única peça del pintor valencià que es trasllada des de la ciutat de València a l'exposició britànica.

És la primera exposició britànica del impressionista espanyol en més d'un segle, i repassa la història del reconeixement internacional de Sorolla des del primer viatge de l'artista a París, amb tan sols vint-i-anys, fins a la seva consagració definitiva com a gran pintor. La peça Trista Herència!, que Sorolla va pintar el 1899 a la platja de la Malva-rosa, és l'única obra que viatja des de la ciutat de València a aquesta exposició.

Sorolla va incloure aquesta obra en l'acurada selecció d'obres que va enviar a l'Exposició Universal de París de 1900, on va causar una gran sensació, tant entre el públic com entre la crítica. El jurat de l'Exposició li va concedir per majoria el Grand Prix per la totalitat de la seva obra, però especialment per Trista herència!

A la imatge, transport de "Trista herència!" de Joaquim Sorolla.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021