FCC-Segell-banner4
Debat entre Saida Palou i Jordi Borja al Centre d\'Art Contemporani Fabra i Coats

Notícies

Debat entre Saida Palou i Jordi Borja al Centre d'Art Contemporani Fabra i Coats

bonart barcelona - 15/02/19
banner-elscatala-180x180pxLa-Galeria-201602-recurs
El Centre d'Art Contemporani Fabra i Coats, carrer de Sant Adrià 20 de Barcelona, presenta el debat entre Saida Palou i Jordi Borja el 22 de febrer a les 18.00h en el marc d'ESC-OUT: desviaments de les pràctiques artístiques a la esfera pública. Moderat per Helena Moreno. Actuació de Juan David Galindo a les 19.00h.

ESC-OUT: desviaments de les pràctiques artístiques a la esfera pública és un projecte de l'equip curatorial d'On Mediation / 6, enmarcat en la col·laboració entre el Centre d'Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats i la Fàbrica Oberta de Creació Analògica - La Escocesa.

La iniciativa acull dotze propostes d'artistes residents a La Escocesa i té vocació interdisciplinària a la vegada que interinstitucional. Pone de relleu, a més, les possibilitats d'intersecció entre les diferents agents de l'ecosistema artístic.

La metodologia de treball pretén incidir en les tradicionals jerarquies de mediació proposant recorreguts que activin les produccions artístiques més enllà del sistema expositiu i situïn-les en les múltiples afores del cercle de l'art. Així, les peces de les artistes de La Escocesa es desvien del recorregut convencional i, abans d'arribar al centre expositiu, es dispersen en la esfera pública. És allà on les artistes i les seves creacions prenen posició, ja sigui a través de l'ocupació performativa dels espais, o bé col·locant objectes en contextos dissidents.

El projecte té un conjunt d'activacions artístiques que intenten obrir espais de diàleg i escoltar fora del museu. En aquests exercicis de contacte, obres i públic es posa a prova la seva resistència, és a dir, la capacitat que tenen per mantenir-se dempeus juntes, físicament i conceptualment.

Saida Palou és doctora en antropologia social i cultural per la Universitat de Barcelona. Ha obtingut el Premi Ciutat de Barcelona d'Història Agustí Duran i Sanpere el 2011 per la seva tesi doctoral. Actualment és professora associada a la Universitat de Girona i membre vocal de la Junta Directiva i del Consell de Redacció de l'Institut Català d'Antropologia, així com del Comitè Editorial de la Revista d'Etnologia de Catalunya. És autora d'investigacions, publicacions i ponències en el camp del turisme, la història del turisme i els usos turístics de la memòria històrica, centrant-se sobre tot al cas de Barcelona.

Jordi Borja és geògraf urbanista i polític. Llicenciat en sociologia i ciències polítiques, diplomat en Geografia i amb un màster en Urbanisme, actualment exercir com a professor a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), on és responsable de l'Àrea de Gestió de la Ciutat i Urbanisme. També és President de l'Observatori DESC -Derechos econòmics, socials i culturals-, ubicat a Barcelona. És autor de diversos llibres, entre els quals destaquen Local i global: la gestió de les ciutats en l'era de la informació o Luces y sombras del urbanismo de Barcelona.

A la imatge, Saida Palou i Jordi Borja.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1