BONART-817x68px-Màscara

Notícies

El Ple que ha d'abordar la permanència del Macba a La Capella de la Misericòrdia, queda ajornat

bonart barcelona - 16/02/19
Nial nou-180x178Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
La Plataforma +MACBA+Cultura ha fet públic un comunicat en el que informa de la situació del contenciós entre l'ajuntament de Barcelona i el Macba i que es refereix a l'ampliació del museu:

"Dilluns, proposta del Partit dels Socialistes apostant pel consens i una solució conjunta: La comissió de Drets Socials, Cultura i Esport de Barcelona ha demanat aquest dilluns al Govern d'Ada Colau que no portés a votació cap expedient sobre la Capella de la Misericòrdia sense el consens de totes les institucions implicades, sobre si l'espai ha d'acollir el CAP Raval Nord o l'ampliació del Museu. El text que tenia un esperit conciliador i buscant teixir consensos per resoldre aquest conflicte va comptar amb el suport del PDeCAT, el mateix PSC, Ciutadans, el PP i el regidor no adscrit, Juanjo Puigcorbé. Des de la plataforma +Macba+Cultura volem agrair el vot de tots aquests grups per intentar una solució integradora. 

Dilluns, les conselleres Laura Borràs (Cultura) i Alba Vergés (Salut) es reafirmen en l'objectiu de trobar una solució conjunta: Les dues conselleres, que representen dues formacions polítiques diferents (Junts per Catalunya i ERC respectivament) es van conjurar per trobar una solució davant d'un problema creat per l'Ajuntament de Barcelona. "Reivindiquem que el barri i la ciutat tinguin el CAP i l'ampliació del MACBA; estem intentant resoldre un problema que nosaltres no hem creat" va assenyalar la consellera Laura Borràs. La consellera de Salut va assenyalar que "tant el CAP com el MACBA necessiten més espai" i que l'Ajuntament ha d'aportar solucions. Gràcies per aquesta actitud conselleres! Necessitem acords conjunts i no excloure!

Dimarts tarda Comissió d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament. El Govern municipal porta a votació l'expedient per iniciar els tràmits de revocació de la cessió de la Capella de la Misericòrdia al MACBA: El govern municipal "es saltava" l'acord assolit el dilluns a la tarda a la Comissió de Drets de l'Ajuntament, a proposta del Partit dels Socialistes i amb el suport del PDeCAT, Ciutadans, PP i Juanjo Puigcorbé. Fins i tot en aquest punt, Esquerra Republicana -que s'havia abstingut el dilluns- va assenyalar que s'estava contravenint el mandat assolit a la Comissió de Drets. L'acord de dilluns reclamava aturar qualsevol expedient sempre que no hi hagués una solució conjunta i un acord satisfactori a banda i banda

Finalment, la majoria de formacions van aconseguir que el Ple que ha d'abordar la permanència del MACBA a la Capella de la Misericòrdia quedi anul·lat fins que no existeixi un acord conjunt, fruit de grups de treball". 

Et poden
Interessar
...