BannerFCC_Bonart
El realisme màgic de Laia Arnau, a La Destil·leria

Exposicions

El realisme màgic de Laia Arnau, a La Destil·leria

bonart mataró - 19/02/19
BONART-180x180-SADEImpremta Pages - banner-180x178
La Destil·leria, carrer Camí Ral de la Mercè 282 de Mataró, presenta del 23 de febrer al 27 de març una mostra de l'artista Laia Arnau.

"En el camí, a més de ser un llibre de Jack Kerouac, és una manera de dir que pintar o pensar una exposició té sempre una part d’aprenentatge i sobretot de descobriment i d’autocrítica.

Amb aquesta aproximació, Laia Arnau presenta Preàmbuls, una exposició d’art figuratiu amb una quinzena d’obres d’oli sobre fusta, dibuix i gravat. Una manifestació de realisme màgic que sobrepassa les teles i s’apodera d’un espectador amb ganes d’entrar en aquests espais imaginaris.

Aquesta mataronina —que l’any 2016 va fer sorprendre amb un cartell de Santes magnífic, protagonitzat per la figura de les diablesses i amb referències al dibuixant Hayao Miyazaki— és llicenciada en Belles Arts, però també gravadora, il·lustradora i dissenyadora tèxtil. I quan cita Kerouak, ens ensenya la seva part més humana, la que dubta, pateix i aprèn alhora «per copsar alguna cosa més que la mera exposició d’una imatge».

Troba referents i influències en Rembrandt, Matisse, Lucian Freud, Hopper, Vanessa Bell, Paula Rego, Andrew Wyeth entre altres. Antonio López, de qui ha estat deixeble, li va dir en una ocasió: «No et preocupis pel que pintis, si ho fas millor o pitjor, perquè el que fas és explicar històries i les expliques molt bé, hi ha sinceritat». I és que l’obra de Laia Arnau —deslliurada de certes exigències formals— crea atmosferes de conte que li serveixen per explicar històries personals reinterpretades, perquè, com diu l’artista «tot és susceptible de ser interpretat».

Potser sí que tot plegat podria ser un camí com el de Kerouak, que ens deia coses com «el camí és la vida». Per a Laia Arnau tot és preàmbul d’un fet precedent. El present és preàmbul i no li agrada veure la seva feina com un objectiu assolit, sinó com el principi d’alguna altra cosa".

A la imatge, obra de Laia Arnau.

Et poden
Interessar
...